O lustratie schioapa. Legea ii “spala” pe Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu

O lustratie schioapa. Legea ii “spala” pe Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu

by February 28, 2012 0 comments

Legea lustratiei  i-au facut scapati pe presedintele PDL, Emil Boc si pe premierul  Mihai Razvan Ungureanu. Emil Boc a indeplinit functia de vicepresedinte al Uniunii Studentilor Comunisti din centrul universitar Cluj-Napoca, iar Razvan Ungureanu a ocupat postul de membru al CC al  UTC pe judetul Iasi. Parlamentarii democrat-liberali au facut pe “dracu in patru” si au introdus tot felul de amendamente pentru a-i salva pe cei doi.

In textul initial, intocmit de liberali,  sub coordonarea istoricului Marius Oprea, pe vremea guvernarii Tariceanu, se prevedea ca totii activistii din regimul communist trebuie sa se retraga din viata politica, incluzand toate organizatiile comuniste: PCR, UTC, UASC si fara sa existe precizarea ca intra sub incidenta legii doar nomenclaturistii retribuiti. Pentru a-l salva pe Emil Boc, presedintele comisiei juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda a primit sarcina de partid sa introduca un amendament special pentru a-l salva pe Emil Boc de la lustrare. Astfel, deputatii PDL au scos din textul legii prevederile referitoare la sanctionarea liderilor UASC ( Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania) si mai mult au introdus si un text nou, care face “vorbire” de pedepsirea nomenclaturistilor care erau special platiti  pentru functiile comuniste pe care le aveau.

Mai mult, deputatii PDL, fiind de unii singuri in plenul Camerei Deputatilor ,( opozitia fiind in greva parlamentara) au introdus de urgent un alt amendament, la cererea expresa de  liderul Mircea Toader, pentru scoaterea de sub incidenta legii a activistilor din cadrul UTC. Asa a fost salvat, pe ultim moment, premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.