Sotia lui Adrian Nastase a plans in sala de judecata. Este acuzata de complicitate la mita in dosarul Zambaccian

Sotia lui Adrian Nastase a plans in sala de judecata. Este acuzata de complicitate la mita in dosarul Zambaccian

by February 27, 2012 0 comments

Sotia fostului premier Adrian Nastase, Dana Nastase, a plans, luni, la instanta suprema, in timpul audierii sale, pentru prima data, in dosarul “Zambaccian”, transmite Mediafax. In acest dosar sunt judecati pentru fapte de coruptie Adrian Nastase, Dana Nastase si Irina Paula Jianu. Sotia fostului sef al Executivului este acuzata de complicitate la luare de mita si santaj. Potrivit Mediafax, Dana Nastase a plans atunci cand a vorbit despre decesul tatalui sau si despre declaratiile lui Ioan Paun, fostul consul al Romaniei la Shanghai.Nastase a fost audiata de judecatorii instantei supreme, ea precizand ca pana la acest moment nu a dat nicio declaratie, nici macar in fata procurorilor anticoruptie care au anchetat cauza.

Sotia fostului sef al Executivului a explicat in detaliu situatia privind renovarea imobilului din localitatea Cornu, situatia reala juridica privind imobilul din strada Christian Tell, precum si situatia lucrarilor la imobilul din strada Zambaccian. Dana Nastase a fost pusa sa explice relatiile familiei cu fostul consul Ioan Paun si despre acuzatiile procurorilor DNA privind importul de bunuri din China.

Pe parcursul declaratiei sale, Dana Nastase a plans de doua ori: atunci cand a vorbit despre decesul tatalui ei, in 1999, in urma unui accident de masina, aratand ca dupa acest tragic eveniment ea a ramas sa se ocupe de restul familiei, respectiv de mama ei care tocmai aflase la acea vreme ca are cancer, sora si matusa Tamara Cernasov, precum si atunci cand a facut referire la declaratiile fostului consul Ioan Paun la ultimul termen de judecata. Dana Nastase a explicat ca s-a revoltat atunci cand, in finalul audierii de la termenul trecut, Ioan Paun i-a spus lui Adrian Nastase ca ii pare rau pentru tot si ca, in opinia sa, a fost cel mai bun prim-ministru al Romaniei.

Sotia dostului premier a spus, cu ochii in lacrimi, ca este suparata din cauza intregii tevaturi ce s-a extins pe o perioada lunga de timp, respectiv aproximativ sapte ani: “Cand am iesit de la ultima sedinta l-am auzit spunand acest lucru. M-a revoltat faptul ca Ioan Paun a spus ca Adrian Nastase a fost cel mai bun prim-ministru. Am impresia ca tot ce spunem noi se interpreteaza. Dupa cei sapte ani trebuie ca femeie sa poti sa stai in picioare, sa tii o casa. Nu am o problema cu instanta de judecata, am o problema a mea. Nu putea spune Adrian Nastase instantei aceste lucruri despre trairile mele de pana acum”.

Adrian Nastase a declarat luni, la audieri, ca nu l-a santajat niciodata pe fostul consul Ioan Paun si ca nu i-a dat niciodata bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China.

Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata, pe 5 mai 2010, pe fostul premier PSD Adrian Nastase, pentru luare de mita si santaj, sotia acestuia, Dana Nastase, pentru complicitate la luare de mita si santaj, si pe fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, Irina Paula Jianu, pentru dare de mita si spalare bani. Procurorii DNA sustin ca, in perioada 2002 – 2004, in calitate de prim-ministru – cu atributii de coordonare a activitatii membrilor Guvernului, de numire a conducatorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului si a altor persoane ce indeplinesc functii publice, cu atributii de control in ce priveste activitatea ministrilor si atributii de control asupra autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale prin Aparatul de lucru al primului ministru – Adrian Nastase ar fi primit, in mod direct si prin intermediul Danielei Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.