Oamenii presedintelui CJ Dambovita. Un condamnat pentru port ilegal de arma, un bataus care a speriat tot satul, un informator al Securitatii

Oamenii presedintelui CJ Dambovita. Un condamnat pentru port ilegal de arma, un bataus care a speriat tot satul, un informator al Securitatii

by March 29, 2012 0 comments

Primarul din Hulubesti, Adrian Chirita,  se poate “mandri” cu 16 dosare penale si o condamnare definitiva. Multe articole din Codul Penal s-au adunat in cercetarea penala a acestuia: abuz in serviciu, lovire, amenintare, distrugere, tulburare de posesie, furt, uz ilegal de arma. Edilul a primit, deocamdata, doar o condamnare definitivea, de sase luni cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Primarul din Razvad, Petre Coman, a fost informator al Securitatii, la UPET Targoviste, sub numele conspirativ de Maria. El isi dadea in gat colegii de munca pentru ca ascultau Europa Libera. Cei doi sunt foarte apropiati ai presedintelui consiliului judetean Dambovita, Florin Popescu. Seful CJ chiar a adevenit anul trecut “cetatean de onoare” al comunei  Hulubesti.

Curtea de Apel Ploiesti l-a condamnat definitiv la sase luni cu suspendare  pe primarul din localitatea Hulubesti, Adrian Chirita pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. La inceputul acestui an , localnicii au strans semnaturi pentru suspendarea din functie a edilului, lista care a fost trimisa prefectului. Oamenii au prins glas si au inceput sa-l acuze pe primar, potrivit presei locale, de violenta, amenintari  si scandaluri repetate in comuna. “Sper ca totul sa se termine in favoarea dreptatii. Am trait o perioada de teroare si cosmar, de cand este primar in Hulubesti. Am fost amenintati si chiar a tras cu pistolul. Nu stiu de ce a tras cu pistolul, erau de fata si fetitele mele”, a declarat preoteasa Oana Sivache. Chirita mai este judecat, intr-un alt dosar penal ca a lovit o localnica, pentru ca a refuzat in timpul campaniei electorale din 2009, sa dea jos un afis. Adrian Chirita este foarte bun prieten cu presedintele consiliului judetean, Florin Popescu. Drept urmare, pe 21 septembrie 2011, Popescu a primit titlul de cetatean de onoare al comunei Hulubesti.

CNSAS l-a deconspirat ca informator al Securitatii pe primarul din Razvad (Dambovita), Petre Coman. Acesta a fost identificat ca informatorul de la UPET Targoviste,  fiind cel care,  intre 1977-1989, dadea note informative despre colegii sai de munca din schimbul unu de la Statia de Transformare IUP Targoviste si din caminul de nefamilisti al intreprinderii. El semna sub numele de cod, Marian. Coman isi para colegii, potrivit documentelor CNSAS, in special pe cei care ascultau Europa Libera si care criticau regimul comunist. Intr-o nota din 9.10.1980, informatorul Marian, devenit revolutionar dupa 1989, scria, sub semnatura olografa: “Într-o discuţie purtată cu I.G., curelar la IUP Târgovişte, printre altele, a relatat următoarele: a ascultat postul de radio Europa Liberă, referitor la jurământul depus de Ronald Reagan, preşedintele SUA, menţionând că va urma politica dusă de fostul preşedinte Eissenhower în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în sensul că va duce o politică de aşteptare privind desfăşurarea evenimentelor şi va interveni când va fi momentul împotriva celui care va prezenta pericol pentru SUA. În general, comentează evenimentele interne şi internaţionale însă nu ostil orânduirii socialiste din ţara noastră. Îl vizitează la locul de muncă, printre alţii, P.A. – maistru şi G.I., ambii de la Fabrica de Oxigen”.

De asemenea, edilul din Razvad este inculpat intr-un dosar penal pentru mai multe infractiuni privind folosirea ilegala de fonduri europene: “folosire si prezentare de documente si declaratii false, inexact si incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene din bugetul general al Comunitatilor Europene, si fals in inscrisuri sub semnatura private”, se arata in rechizitoriul procurorilor anticoruptie. De asemenea, primarul Petre Coman a fost acuzat de inspectorii Curtii de Conturi ca si-a insusit illegal sporuri in valoare de 10.315 lei in 2010, reprezentand sporuri de “dificultate” -50% si de “dispozitie” -25%.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.