PDL va vota pentru ridicarea imunitatii deputatului Mihail Boldea

PDL va vota pentru ridicarea imunitatii deputatului Mihail Boldea

by March 19, 2012 0 comments

PDL va vota pentru ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Mihail Boldea, a declarat presedintele PDL, Emil Boc, luni, la finalul sedintei BPN al partidului, transmite Agerpres. “Justitia trebuie sa-si urmeze cursul, indiferent despre cine este vorba. PDL va da curs solicitarii Ministerului Justitiei, la cererea procurorilor, de ridicare a imunitatii deputatului Mihail Boldea”, a spus Boc. Procurorii DIICOT i-au solicitat luni procurorului general, Laura Codruta Kovesi, sa intreprinda demersurile necesare in vederea ridicarii imunitatii deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave. La randul sau,procurorul general i-a transmis ministrului Justitiei solicitarea DIICOT de ridicare a imunitatii deputatului Mihail Boldea.

“Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au solicitat Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 72 din Constitutia Romaniei si art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, sa intreprinda demersurile necesare pentru obtinerea avizului necesar in vederea formularii cererii de perchezitie domiciliara, retinere si arestare pentru invinuitul Boldea Mihail, avand calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei”, se arata intr-un comunicat de presa de luni al DIICOT.

“Activitatea infractionala a fost desfasurata in perioada 2006-2010, dar a continuat si in perioada 2010-2011, ulterior dobandirii de catre invinuit a calitatii de deputat in Parlamentul Romaniei. Cercetarile continua in vederea documentarii intregii activitati infractionale”, a precizat sursa citata.

Potrivit procedurii parlamentare, procurorul general al Romaniei se adreseaza Biroului Permanent al Camerei Deputatilor in legatura cu arestarea unui deputat, iar Biroul Permanent va cere Comisiei juridice analizarea acestei cereri.

Comisia juridica va da un aviz pe care il va trimite plenului Camerei Deputatilor, care va decide daca aproba sau nu arestarea deputatului.

Reprezentantii Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor estimeaza ca in cursul saptamanii viitoare cazul deputatului Boldea ar putea ajunge la comisie, in conditiile in care procedura prevede un termen de cinci zile pentru ca cererea sa ajunga de la Biroul Permant al Camerei la comisie.

Deputatul Mihail Boldea a fost audiat, vineri, in cazul privind inselaciunile cu terenuri din Galati. Sase persoane au fost arestate si alte doua au primit interdictie de a parasi localitatea in acest caz.

Numele deputatului Mihail Boldea a fost vehiculat in mai multe scandaluri imobiliare si tranzactii controversate cu terenuri si imobile din Galati, o parte din aceste afaceri fiind mai vechi, din perioada cand Boldea era doar avocat in Baroul Galati si nu ocupa o functie publica. In schimb, o alta parte a acestor afaceri in care apare numele lui Boldea au ajuns sa fie cunoscute dupa ce acesta a fost ales deputat.

Activitatea politica a lui Mihail Boldea a inceput in anul 2002, atunci cand s-a inscris in PD. El a devenit liderul organizatiei judetene de tineret a PD Galati in 2004, iar in anul 2008 a fost ales deputat din partea PDL. Ulterior, relatiile sale cu partidul au devenit tensionate, acuzand de mai multe ori lipsa de democratie din partid si cerand chiar demisia premierului Emil Boc.

La finele lui 2011, Boldea a demisionat din PDL, iar dupa ce a activat o scurta perioada ca independent in Parlament, el a activat in grupul parlamentar UNPR. In prezent, Boldea este parlamentar neafiliat.

Intr-o scurta declaratie acordata, vineri, la iesirea din sediul DIICOT Galati, unui cotidian local, deputatul Mihail Boldea a spus ca i-au fost aduse la cunostinta invinuirile si a reclamat faptul ca procurorii nu au respectat procedurile care se aplica parlamentarilor in astfel de situatii.

“Mi-au adus la cunostinta ca sunt pus sub invinuire pentru instigare la fals si uz de fals si pentru tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Nu am dat nici o declaratie si sunt multe nereguli, una dintre ele fiind ca interceptarile si autorizatiile de perchezitie au fost date de Tribunal si Curtea de Apel, cand, legal, ar fi trebuit cerute de la Inalta Curte de Casatie si Justitie”, a spus Mihail Boldea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.