Razboi pe fata in coalitie: Monica Macovei versus UDMR

Razboi pe fata in coalitie: Monica Macovei versus UDMR

by March 3, 2012 0 comments

Propunerea de a interzice fottilor procurori sa fie numiti in functii publice a fost facuta de UDMR, drept “plata” pentru ca le-am criticat unele proiecte de lege, a afirmat sambata eurodeputatul Monica Macovei. A fost propunerea colegilor de la UDMR, ca o plata pentru criticile pe care le-am adus, cum de altfel au si spus unor colegi din PDL . Pentru ca am criticat acele proiecte de lege prin care vroiau sa modifice Codul Penal si sa scoata, de pilda, parlamentarii de la infractiunea de luare de mita”, a povestit Macovei, referindu-se la noua lege a lustratiei.

Intrebată daca este vorba de o razbunare din partea UDMR, Macovei a raspuns: „Eu v-am spus faptele, cum catalogati atitudinea lor depinde de dumneavoastra”. Referitor la observatia ca doar procurorii sunt lustrabili, Monica Macovei a aratat ca “daca acesta este pretul ca sa avem o lege a lustratiei, foarte bine”, adaugand  in gluma ca “poate o sa candidez la presedinţia Romaniei in 2014, daca nu o sa pot sa fiu ministru”. “Nu este o forma lucrata. A fost adoptată destul de in viteza”, a mai spus eurodeputatul PDL, intrebata daca textul de lege in ansamblu i se pare unul bun.

De partea cealalta, vicepresedintele politic al UDMR Laszlo Borbely considera ca europarlamentarul Monica Macovei “depaseste masura” prin afirmatiile recente, el invitand-o sa mearga la sedintele coalitiei, in calitate de vicepresedinte PDL, pentru a “lamuri lucrurile”.

Laszlo Borbely a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX ca nu au temei real afirmatiile Monicai Macovei potrivit carora aplauda adoptarea Legii lustraţiei, chiar daca pretul este persoana ei, si ca, prin amendamentul introdus in lege referitor la procurori, UDMR a vrut sa-i platească criticile la adresa reprezentantilor Uniunii.
“Eu spun ca avem nevoie de această lege (a lustraţiei – n.r.), chiar daca a fost votata prea tarziu, noi am fost de acord (cu aceasta), si cu, si fara procurori. Nu intru in speculatii, dar ii reamintesc doamnei Monica Macovei ca, atunci cand faci o afirmatie, trebuie sa fie bazata pe realitate”, a spus Borbely. El a adaugat ca amendamentele aduse de reprezentantii UDMR la proiectul de modificare a Codului Penal sunt perfect justificate.

“Colegii mei au propus amendamente, au spus ca nu se poate considera un parlamentar la fel cu un funcţionar public. Nici vorba ca un parlamentar sa nu fie tras răspundere daca face ceva incompatibil. Doamna Macovei face un rau României prin aceste declaratii, a agitat la UE aceste probleme, de parca ar fi o treaba decisa. E foarte grav. Ca sa fie mai populara, mai luptatoare in ochii unora, depaseste masura. Ar fi bine daca ar veni la coalitie, sa ii explicam cum stau lucrurile, le-am lamuri, pentru ca, sa nu uitam, doamna Macovei este vicepresedinte PDL”, a aratat Borbely.

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.