USL se intoarce in Parlament. Va cere revocarea din functie a Robertei Anastase

USL se intoarce in Parlament. Va cere revocarea din functie a Robertei Anastase

by March 30, 2012 0 comments

Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus vineri ca parlamentarii USL vor cere luni revocarea din functie a presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase, iar pe 17 aprilie vor depune motiunea de cenzura pe tema Facultatii de Medicina in limba maghiara de la  Targu Mures. “Motiunea de cenzura va fi depusa pe 17 aprilie. Sincer, in Saptamana Mare nu cred ca era momentul cel mai potrivit de polemici politice, pe 17, prima zi lucratoare dupa Paste vom depune motiune de cenzura, urmand probabil ca in jur de 20 sa se dezbata. Se pare ca va si trece”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului, dupa participarea sa la un seminar organizat de Blocul National Sindical. El a adaugat ca la momentul votarii motiunii de cenzura toti deputatii PDL din Ardeal vor primi din partea Opozitiei intrebarea “sunteti de acord cu segregarea Facultatii de Medicina din Targu Mures”, iar raspunsul lor va fi facut public in colegiile de unde vin.

“Nu acuz pe nimeni din Ardeal de nimic, ii intreb pe deputati cum voteaza ei pentru ca atunci cand se duc la colegiile lor spun ca sunt impotriva facultatii in limba maghiara, iar cand vin la Bucuresti spun ca sunt pentru. La un moment dat oamenii trebuie sa decida daca ii sanctioneaza sau nu la vot”, a spus Ponta, citat de Agerpres.Presedintele PSD a mai precizat ca probabil luni USL va cere revocarea din functie a presedintelui Camerei Deputatilor pentru incalcarea repetata, grava, a Regulamentului.

“Dupa revocarea Robertei Anastase urmeaza sa se aleaga un nou presedinte de catre majoritate. Daca Puterea are majoritate, poate sa-l aleaga pe domnul Ioan Oltean”, a incheiat Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.