Cerceii daruiti de Carol al II-lea Elenei Lupescu, vanduti cu 1,4 milioane lire sterline

Cerceii daruiti de Carol al II-lea Elenei Lupescu, vanduti cu 1,4 milioane lire sterline

by April 27, 2012 0 comments

Cerceii cu perle pe care regele Carol al II-lea i-a daruit amantei sale Elena Lupescu si care, ulterior, au stat intr-un sertar timp de 35 de ani pentru ca persoana care i-a mostenit i-a considerat prea pretentiosi, au fost vanduti cu 1,4 milioane de lire sterline la o licitatie in Marea Britanie.  Potrivit dailymail.co.uk, bijuteriile, care au avut un pret estimativ de pana la 120.000 de lire sterline (146.850 de euro), au ajuns la 1,4 milioane de lire sterline (1.716.951 de euro). Cu tot cu comisionul casei de licitatii, pretul final al cerceilor a ajuns la 1.661.600 de lire sterline (1.962.229 de euro).
Licitatia a fost organizata joi, de casa Woolley and Wallis din Salisbury, iar expertii acestei firme estimau ca cerceii ar putea ajunge la 500.000 de lire.
Acesti cercei au fost un cadou al regelui Carol al II-lea pentru amanta sa Elena Lupescu, care i-a lasat mostenire la randul ei unei femei britanice din Wiltshire – al carei nume nu a fost mentionat in presa. Femeia, necunoscandu-le valoarea, i-a tinut intr-un sertar pentru ca bijuteriile acestea mari nu erau pe gustul ei.
Fiecare cercel este alcatuit dintr-o perla uriasa, de care este atasat un lantisor incrustat cu diamante, care are o lungime de aproximativ 1,25 centimetri. Se crede ca perlele, care sunt naturale si au fost descrise de experti ca fiind albe cu nuante de roz si albastru, au fost descoperite in Golful Persic sau in largul Australiei.
Cerceii au fost mosteniti apoi de nepotul femeii si de sotia acestuia, care au descoperit din intamplare ca acele bijuterii sunt extrem de valoroase, abia dupa ce au discutat cu reprezentantii unei case de licitatii. Perlele au fost examinate de Swiss Gemmological Institute, un organism la care lucreaza unii dintre cei mai renumiti experti in perle si pietre pretioase.
Orice perla care cantareste peste 6,47 grame este considerata deosebit de rara. Cele doua perle din cerceii scosi la licitatie cantaresc 8,94 grame, respectiv 8,55 grame.
Regele Carol al II-lea al Romaniei, stranepotul reginei Victoria, a cumparat cerceii pentru amanta lui Elena Lupescu, in timpul unei calatorii prin Europa.
Fostul suveran roman, care avea reputatia unui playboy, a urcat pe tron in 1930, dar a abdicat in 1940, din cauza relatiei sale cu Elena Lupescu, si s-a mutat in Portugalia, unde s-a casatorit cu amanta sa. Regele Carol al II-lea a murit in 1953, iar Elena Lupescu a trait in Portugalia, unde a decedat in anul 1977.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<