Firma criminala Berg Sistem mai produce o victima

Firma criminala Berg Sistem mai produce o victima

by April 29, 2012 0 comments

Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a vicepresedintelui ANRE, Eugen Georgescu in dosarul exploziei de gaz de la Sighetul Marmatiei. In urma deflagratiei a murit un om, alte 20 de victime fiind ranite. Un alt personaj influent, Marioara Ionas, diriginte de santier pentru firma amintita si inspector de specialitate incompatibil in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii Baia Mare este urmarita penal dupa ce a semnat 164 procese verbale antedatate, acte semnate de un alt personaj din companie intregistrata in Cipru.

Mariaoara si Berevoianu, interese supreme

Marioara Ioanas incasa 1500 de lei lunar pentru „consultanta tehnica” pentru a inchide ochii la neregulile care aiu condus la producerea tragediei. Ea era in acelasi timp angajata a Berg Sitem Gaz si inspector de stat, functie incompatibila. Presa a relatat despre acesta societate ca ar apartine lui Costin Berevoianu, fost director al Regiei de Apa a Capitalei (RGAB devenita dupa privatizare Apa Nova) si actual consilier al primarului Sorin Oprescu. Potrivit acelorasi surse, mai sus, s-ar afla fostul baron de Calarasi, Doru Ioan Taracila. In perioada 28 mai 2008 – 30 mai 2008  doi agenti constatatori au efectuat un control la SC Berg Sistem SA si in data de 30 mai 2008 au întocmit un raport de inspectie in care erau trecute neregulile constatate iar la punctul 10 al raportului, la subcapitolul „Masuri”, in urma concluziilor trase, cei doi agenţi constatatori au propus suspendarea licentelor pentru societate.

Georgescu a semnat in cunostinta de cauza

Acest raport a fost trimis conducerii ANRE de la Bucureşti, intrand in posesia numitului Eugen Georgescu, persoana care la acea data ocupa functia de director general, al Departamentului Control si Protectia Consumatorilor – D.C.P.C.

Acesta, dupa ce a vazut concluziile raportului de inspectie aratat mai sus, a cerut subordonatului sau, care la acea data era sef al Oficiului Teritorial Cluj-Napoca sa modifice raportul de inspectie in sensul renuntarii la masurile propuse, mai exact cele referitoare la suspendarea autorizaţiilor şi licenţelor.

Au ”manarit” raportul

Acesta s-a conformat cererii superiorului sau, a modificat raportul de inspectie si in cursul lunii iulie 2008 i-a trimis noul raport de inspectie identic cu cel anterior, mai putin la subcapitolul „Masuri” in sensul ca de aceasta data la acest subcapitol erau trecute doua masuri, respectiv faptul ca operatorul va remedia in cel mai scurt timp deficientele si acesta „ a fost atentionat verbal” cu privire la cele constatate de agenti. Acest nou raport de inspectie a fost modificat fara stiinta celuilalt agent constatator, martorul R F. fiind semnat doar de un agent constator, iar raportul a fost vizat si arhivat de directorul general Eugen Georgescu.

Firma criminala si ignoranta ca fapt de viata

SC Berg Sistem Gaz a început exploatarea reţelei în luna septembrie 2006, a achiziţionat primul detector de gaz marca Drager, pentru reţea la începutul anului 2008, iar în anul 2010 personalul din cadrul firmei a mai primit o serie de detectoare pentru exterior. Personalul din cadrul firmei nu a fost instruit despre modul în care să folosească aceste aparate, condiţii în care verificarea se făcea doar „cu apă şi săpun”.

Berg Sitem Gaz reprezinta un adevarat pericol pentru clienti avand in vedere ca, inainte de explozie, o persoana fizica a solicitat interventie deoarece simtea miros de gaz. Dupa doua „vizite” ale unui angajat al societatii, acesta i-a recvomandat clientului sa deconecteze senzorul de gaz deoarece acesta se activeaza de la varul lavabil aplicat in urma cu doua saptamani. La trei zile de la acest sfat, casa i-a sarit in aer.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.