Senatorul PDL Mihaela Popa a trecut la PNL. Opozitia are majoritate la Senat

Senatorul PDL Mihaela Popa a trecut la PNL. Opozitia are majoritate la Senat

by April 19, 2012 1 comment

Opozitia are de astazi majoritate in Senat, dupa ce senatorul PDL de Iasi, Mihaela Popa, a demisionat si a trecut la PNL. USL are in prezent 67 de senatori, in timp ce Puterea a ramas cu 65. In acest moment, in Senat distributia mandatelor este urmatoarea: PDL – 44 de senatori, inclusiv Iulian Urban – independent afiliat PDL si Radu F. Alexandru, care nu a renuntat la mandat pentru a trece la CNA.UDMR – 8 senatori; UNPR – 13 senatori. In total, coaliţia are 65 de senatori. PSD – 41 de senatori; PNL – 26 de senatori. In total, opoziţia are 67 de senatori.

De asemenea, exista doi senatori neafiliati niciunui grup parlamentar: Mircea Geoană, exclus in toamna din PSD si Cezar Magureanu, care si-a anuntat saptamana trecuta demisia din UNPR si a precizat ca va activa ca independent.

In 2 aprilie, senatorul PDL Mihaela Popa anunta ca-si da demisia din Biroul Permanent National al PDL. “Mi-am dat demisia dintr-un Birou  Permanent care a fost acceptat, nu ales prin vot liber”, spunea, la acea vreme.

Totodată, Popa a subliniat faptul ca nu poate fi construita o democratie reală fara a avea un exercitiu democratic in partidul de guvernamant.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Camelian Propinatiu
    #1 Camelian Propinatiu 19 April, 2012, 13:13

    Cum nu avem filantropi, trebuie incurajata traditia ca, ori de cate ori un ales isi schimba partidul, sa doneze doua-trei salarii Bibliotecii Nationale, unde greul abia incepe, trebuind a se colecta de la marii capitalisti 2-3 miliarde euro, achizitionându-se carte occidentala universitara serioasa, materiale multimedia recente si soft didactic, restul reabilitarii privind digitizarea intregii prese vechi, incepând cu cea din intervalul 1916-1956.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.