ANI: Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot, in stare de incompatibilitate

ANI: Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot, in stare de incompatibilitate

by May 22, 2012 0 comments

Agentia Nationala de Integritate afirma ca Ioan Mircea Molot s-a aflat in stare de incompatibilitate cu functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, in conditiile in care, in perioada 26 septembrie 2008 – 31 ianuarie 2009, a fost si presedinte al AGA Drumuri si Poduri Deva, potrivit unui comunicat ANI.  Ioan Mircea Molot este membru PNL din 1996 si presedinte al organizatiei judetene Hunedoara  PNL din 2010.Ioan Mircea Molot s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 26.09.2008 – 30.01.2009, deoarece a detinut, simultan, atat functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, cat si functia de presedinte al Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local la S.C. DRUMURI SI PODURI S.A. Deva, incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. 1), lit. e) si lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare.

La data de 16.06.2008, a fost validat mandatul lui Ioan Mircea Molot de presedinte al CJ Hunedoara pentru mandatul 2008 – 2012.

De asemenea, incepand cu data de 26.09.2008, Ioan Mircea Molot a detinut functia de presedinte al Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local la S.C. DRUMURI SI PODURI S.A. Deva.

Potrivit legii, “functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu: (…) functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la o societate comerciala, respectiv functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national”.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Ioan Mircea Molot poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii in termen de 15 zile de la primirea acestuia la instanta de contencios administrativ.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.