Genica Boerica, condamnat la 7 ani de puscarie pentru infractiuni economice

Genica Boerica, condamnat la 7 ani de puscarie pentru infractiuni economice

by May 22, 2012 0 comments

Omul de afaceri craiovean Genica Boerica a fost condamnat, marti, de magistratii Tribunalului Dolj, la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare intr-un dosar privind o rambursare ilegala de TVA de 1,1 milioane de lei, decizia instantei nefiind definitiva, transmite Mediafax. Genica Boerica a fost condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare, el fiind acuzat de delapidare, inselaciune si evaziune fiscala. Decizia Tribunalului Dolj nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Craiova.Potrivit Politiei Romane, in cursul anului 2004, omul de afaceri Genica Boerica, impreuna cu alte doua persoane Radu Dragan (28 de ani, din Bucuresti) si Aurel Dorian Prie (40 de ani, din Craiova), au constituit un grup infractional organizat si au intocmit documente fictive de vanzare-cumparare a unei plantatii de vita-de-vie, in suprafata de 25 de hectare, apartinand unei ferme din judetul Mehedinti, in valoare de 6,98 milioane de lei. Pe baza acestor documente, cei trei au solicitat si obtinut, de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, o rambursare ilegala de TVA, in valoare de 1,12 milioane de lei, suma ce a fost virata in contul unei societati comerciale din Craiova, administrata de Dragan Radu.

Anchetatorii au mai stabilit ca din cei 1,1 milioane de lei, 270.000 de lei au fost folositi de Genica Boerica la lucrarile de renovare si imbunatatire a vilei proprii din Poiana Brasov, 600.000 de lei au fost transferati in contul unei societati din Bucuresti administrate de Radu Dragan, societate care era folosita uzual pentru spalarea banilor proveniti din afaceri ilicite, iar 100.000 de lei i-a revenit lui Aurel Prie.

Genica Boerica este cel care, in 2006, l-a denuntat la DNA pe fostul premier Adrian Nastase, care a fost deferit justitiei pentru fapte de coruptie.

Denuntul facut de Genica Boerica in 2006 in dosarul “Matusa Tamara” a ridicat suspiciuni, in opinia judecatorilor instantei supreme, din cauza faptului ca acesta nu a trecut testul cu detectorul de minciuni, fiind inlaturat de Inalta Curte, care a decis achitarea lui Adrian Nastase, Ristea Priboi si Ioan Melinescu pentru faptele de coruptie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.