Instanta a suspendat decizia CNA de injumatatire a licentei pentru OTV

Instanta a suspendat decizia CNA de injumatatire a licentei pentru OTV

by May 11, 2012 0 comments

Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea OTV de suspendare a deciziei prin care CNA injumatatea, in martie, cu sase luni perioada de licenta a acestui post, in contextul in care OTV a cerut in instanta anularea acelei decizii a Consiliului, potrivit Mediafax, care il citeaza pe avocatul OTV, Catalin Fenechiu. Curtea de Apel urmeaza sa judece in data de 29 mai solicitarea OTV de anulare a deciziei CNA din 27 martie, potrivit sursei citate.

In data de 27 martie, Consiliul audiovizualului a decis sa injumatateasca perioada de licenta acordata OTV cu sase luni, pana la data de 28 septembrie, din cauza publicitatii politice facute de acest post Partidului Poporului – Dan Diaconescu. Ulterior, tot pentru publicitate politica, forul audiovizual a mai luat doua decizii de injumatatirea a licentei OTV, in urma carora televiziunea ar fi trebuit sa se inchida pe 29 mai – ziua in care acum, dupa suspendarea deciziei CNA din 27 martie, urmeaza sa se judece solicitarea OTV de anulare a acelei decizii.

 “S-a suspendat prima decizie de injumatatire a perioadei de valabilitate a licentei OTV, ceea ce probabil poate atrage si inaplicarea, pe cale de consecinta, a ulterioarelor decizii de reducere a termenului de valabilitate a licentei. Pana nu vedem motivatia, nu ne putem pronunta. Vom introduce recurs. Ca jurist sunt contrariat de faptul ca instanta nu a tinut cont de prevederile articolul 95, indice 2, aliniatul 2 din Legea Audiovizualului”, a spus pentru HotNews.ro Ioan Onisei, vicepresedinte CNA. La randul sau, presedintele CNA Rasvan Popescu a spus ca este vorba doar despre o suspendare a deciziei, nu de anularea ei si ca “pe fond sunt convins ca vom casiga”.

Potrivit reglementarii invocate de Ioan Onisei (Art. 95.2 (2) din Legea Audiovizualului, “(2) Contestatia nu suspenda de drept sanctiunea, dar instanta poate hotari, la cerere, dupa 24 de ore de la inregistrarea contestatiei, suspendarea sanctiunii pana la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile.”

Mediafax il citeaza pe avocatul Catalin Fenechiu spunand, vineri, ca “vom castiga, pentru ca este un abuz fara margini sa inchizi o televiziune intr-o lume civilizata”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.