Lucia Hossu Longin si Stejarel Olaru, numele vehiculate pentru preluarea sefiei TVR

Lucia Hossu Longin si Stejarel Olaru, numele vehiculate pentru preluarea sefiei TVR

by May 30, 2012 0 comments

Lucia Hossu Longin si Stejarel Olaru se numara printre numele vehiculate pentru preluarea sefiei SRTv, avand in vedere iminenta discutarii raportului de activitate al TVR in Parlament si posibila respingere a lui, fapt ce echivaleaza cu demiterea presedintelui-director general, Alexandru Lazescu, relateaza Mediafax, care citeaza surse neidentificabile.
USL ar fi negociat deja preluarea conducerilor Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si a Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR). Astfel, Televiziunea Romana ar urma sa revina PNL, in timp ce Radioul Public ar reveni PSD.In ceea ce priveste TVR, dupa posibila respingere a raportului de activitate al institutiei si demiterea actualului presedinte-director general, Alexandru Lazescu, sunt avute in vedere doua variante.

Astfel, daca nu se va face o numire directa, conducerea interimara a TVR ar urma sa fie preluata de Lucia Hossu Longin, membru in actualul Consiliu de Administratie al Televiziunii Romane, din partea PNL. Totodata, Lucia Hossu Longin este decanul de varsta din CA al TVR.

O alta varianta ar fi aceea a numirii directe a unui nou sef al TVR in locul lui Alexandru Lazescu. In acest caz, favoritii din partea PNL pentru functia de presedinte-director general al TVR ar fi Stejarel Olaru si Dan Mihalache.

Un alt nume vehiculat pentru aceasta functie este si cel al lui Valentin Nicolau, care ar fi sustinut de PSD, insa care se pare ca nu ar avea sustinerea PNL. In aceste conditii, o solutie “de compromis” ar fi aceea ca functia de presedinte-director general al TVR sa revina PNL, iar sefia Stirilor Televiziunii Romane sa revina PSD.

Contactata miercuri de Mediafax, Lucia Hossu Longin a declarat ca nu i-a propus nimeni preluarea conducerii TVR. “Nu am auzit si nu mi-a spus nimeni nimic, dar as fi onorata si fericita sa fie asa. Nu stiu ce se va intampla, nu m-a incunostintat nimeni, nu indraznesc sa ma gandesc la asta, pentru ca de fiecare data am fost deceptionata, dezamagita. Sunt aruncate nume in fata si in spate se lucreaza”, a spus Lucia Hossu Longin.

Ea a precizat insa ca are incredere ca “USL va decide in mod intelept”. “Am incredere totala in Crin Antonescu si in Victor Ponta ca vor decide cel mai bine pentru interesul tarii, al Televiziunii Romane si al alegerilor din noiembrie, pentru ca acum Televiziunea Romana este ostila oricarei persoane din actualul Guvern si nu face decat sa se aseze alaturi de PDL in campania de denigrare a USL. Sper sa se puna punct acestei campanii”, a mai spus Lucia Hossu Longin.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.