Ministrul desemnat al Justitiei, Titus Corlatean isi pune cenusa in cap pentru unele declaratii in apararea lui Nastase

Ministrul desemnat al Justitiei, Titus Corlatean isi pune cenusa in cap pentru unele declaratii in apararea lui Nastase

by May 7, 2012 0 comments

“Ca om politic, intr-o deplina libertate de exprimare, am folosit o formula inadecvata cu privire la procurorul care a instrumentat un dosar penal cunoscut al unui lider politic cunoscut”, a declarat Titus Corlatean, ministrul propus al Justitie la audierea sa in comisiile juridice reunite ale Parlamentului, facand referire la declaratiile sale din luna martie in care ii acuza pe procurorii din dosarul Nastase ca au falsificat probe si ca, daca Nastase va fi achitat, procurorul de caz ar trebui arestat. Corlatean a mai sustinut in Parlament ca prioritatile mandatului sau vor viza adoptarea si implementarea noilor coduri si lupta anticoruptie, inaintand termenul de septembrie 2012 pentru intrarea in vigoare a Coului de procedura Civila.
“Ca om politic, intr-o deplina libertate de exprimare, am folosit o formula inadecvata cu privire la procurorul care a instrumentat un dosar penal cunoscut al unui lider politic cunoscut”, a declarat Corlatean cu ocazia audierii sale in comisiile juridice reunite ale Parlamentului.

“Sunt un om care a crescut in spiritul respectarii legii”, a declarat Corlatean care a explicat ca prin afirmatiile sale la adresa dosarului Zambaccian s-a referit dupa ce a aflat cu surprindere ca “una dintre probele materiale extrem de solide” aduse de acuzare – banii care s-ar fi dat mita – a fost cotestata pe motiv ca banuu adusi de procurri ca proba ar fi fost tipariti la cativa ani dupa momentul la care s-ar fi comis faptele din dosar.

“Nu conteaza cine este cel vizat in respectivul dosar, ca este om politic sau un simplu cetatean. Voi denunta cu fermitate astfel de practici si astfel de situatii”, a spus Corlatean.

“Va asigur ca realizez acum ca am folosit o formula inadecvata si ca sunt ferm convins sa nu permit nici un fel de politizare a actului de justitie”, a mai spus Corlatean.

In luna martie, Titus Corlatean a facut declaratii prin care ii acuza pe procurorii din dosarul Nastase ca au falsificat probe facand referire la niste bani luati ca proba in 2005 si care erau inregistrati cu data de 2006.

Titus Corlatean ar fi declarat, pe 21 martie, la TVR Info, ca “in sistemul magistraturii si in sistemul public sunt probleme mari si va trebui aplicata o balanta comuna pentru toti”, calificand dosarul Zambaccian drept “o incalcare flagranta a legii” si precizand ca procurorul de caz ar trebui arestat daca Adrian Nastase nu va fi condamnat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.