Mosierul Stefan Poienaru – la inceputul anilor ’90, traficant de icre negre. Acum- urmarit penal in 4 dosare penale

Mosierul Stefan Poienaru – la inceputul anilor ’90, traficant de icre negre. Acum- urmarit penal in 4 dosare penale

by May 15, 2012 0 comments

Mosierul Stefan Poienaru a organizat saptamana trecuta o conferinta de presa, cu ocazia careia a proferat, subtil, unele amenintari la adresa presei care a scris in ultima perioada despre problemele sale cu justitia.  Prin aceasta intalnire cu reprezentantii mass-media, Poienaru a incercat sa-si “albeasca” imaginea, greu incercata in fata numeroaselor acuze aduse de procurori si politisti privind diverse fapte de coruptie: fals, uz de fals, evaziune fiscala, tentativa de omor, complicitate de luare de mita. Oricum, din intreaga povestioara prezentata de omul de afaceri din Calarasi, privind evolutia companiei sale SC Agrofam SA, am putut retine episodul despre  incepurile meseriei sale de comerciant: micul trafic de Dunare cu icre negre.

El ne-a declarat ca, imediat dupa Revolutie,  in timp ce lucra la stat ca inginer agronom si-a inceput cariera de afacerist cumparand  sturioni de la pescarii  din Balta Ialomitei  si vanzandu-l  apoi in Bucuresti, la restaurantul de la Intercontinental. Poienaru s-a laudat ca ajunsese unul mai mare comercianti de icre negre din tara! Oare pe vremea aceea, traficul cu sturioni nu era o activitate prohibita?

Oricum nu a dorit sa vorbeasca foarte mult despre dosarele sale penale, despre care Ancheteonline.ro a scris pe larg. Nu a descris pe larg acuzatiile care ii sunt aduse de procurori in patru dosare penale, nu a amintit de faptul ca figureaza la Ministerul Finantelor  cu datorii de 700 miliarde de lei vechi, ca are sechestru asigurator pus  pe o parte din bunurile sale. Nu a adus aminte despre faptul ca in anul 2011, Curtea de Conturi a descoperit multe nereguli in relatia dintre Agrofam si APIA Calarasi, in principal falsuri in acte referitoare la datorii ale companiei lui Poienaru.

Acest fapt a dus la deschiderea unui dosar penal, instrumentat de Politie. Stefan Poienaru nu vorbeste despre dosarul penal nr. 8665/65/19.09.2011 in care este urmarit penal pentru fals, uz de fals, evaziune fiscal, dosar instrumentat de Directia Investigare-Fraude din cadrul IGPR. De asemenea, Stefan Poienaru evita sa aminteasca faptul ca intreaga conducere a ADS care si-a pus semnatura pe contractual incheiat cu compania sa, SC Agrofam este urmarita penal intr-un dosar DNA, in care procurorii ii acuza pe reprezentantii statului de prejudicierea bugetului de stat cu 3 milioane de euro. De asemenea, intr-un dosar disjuns, Poienaru este acuzat de procurorii DNA de dare de mita.

Omul de afaceri a declarat senin ca de imaginea sa se va ocupa o casa de avocatura puternica din Bucuresti. Ziarul nostru a dezvaluit faptul ca de dosarele lui Poienaru s-a ocupat un avocat controversat , urmarit  penal de procurorii anticoruptie. Este vorba despre Silinescu Gherbovan, acuzata de trafic de influenta intr-un dosar de mare coruptie, instrumentat de DNA.

Ancheteonline.ro a prezentat pe larg “faptele si ispravile” omului de afaceri, Stefan Poienaru. (http://ancheteonline.ro/2012/02/cum-se-fraudeaza-bugetul-statului-si-cel-al-ue-un-caz-scoala-de-luare-de-mita-la-agentia-domeniilor-statului/); (http://ancheteonline.ro/2012/02/cum-si-a-construit-poenaru-agrofam-imperiul-de-carton-cu-ajutorul-magistratilor/)

 


Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.