Adrian Nastase trebuie sa se prezinte miercuri la INML cu toate documentele medicale

Adrian Nastase trebuie sa se prezinte miercuri la INML cu toate documentele medicale

by June 26, 2012 0 comments

Adrian Nastase trebuie sa se prezinte, miercuri, la Institutul National de Medicina Legala, cu toate documentele medicale, iar in cazul in care Spitalul Floreasca transmite ca acesta nu poate fi transportat, va fi examinat in sectia in care este internat, informeaza, marti, INML, citat de Mediafax. INML arata, intr-un comunicat de presa, ca a primit, in 25 iunie, de la managerul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca o adresa prin care, pe baza registrului medical redactat si semnat de echipa de medici curanti, se solicita un raspuns la intrebarile adresate unitatii sanitare de catre Serviciul de Investigatii Criminale din Politia Criminale, respectiv daca Adrian Nastase poate fi transportat in vederea tratarii in reteaua medicala a Administratiei Nationale a Penitenciarelor”.“Prin adresa nr. A8/6393/26.06.2012 am comunicat managerului Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, ceea ce comunicasem si DGPM – Serviciul de Investigatii Criminale, respectiv faptul ca evaluarea starii de sanatate a pacientului in vederea transportului revine in sarcina medicului/medicilor curant/curanti (conform Ordinului MS nr. 1091 din 07.09.2006)”, a precizat INML.

Marti, 26 iunie, Politia Capitalei a solicitat efectuarea unei expertize medico-legale, din care sa rezulte daca afectiunile medicale pe care le prezinta Adrian Nastase pot fi tratate in reteaua medicala a ANP si daca aceste afectiuni permit transportarea in siguranta a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

“In 26.06.2012, printr-o adresa trimisa prin fax si curier, ne-am adresat managerului Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, solicitand luarea masurilor necesare prezentarii pacientului Nastase Adrian la INML “Mina Minovici”, cu toate documentele medicale  relevante, in data de 27.06.2012, incepand cu ora 9.00-12.00, cand se intruneste comisia medico-legala pentru amanarea sau intreruperea executarii pedepselor privative de libertate din motive medicale. Am solicitat de asemenea ca in situatia in care starea pacientului nu permite transportul acestuia la sediul  INML sa fim informati de indata, pacientul urmand sa fie examinat in sectia in care se afla”, a precizat INML.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.