Ioan Oltean (PDL): Congres al partidului dupa alegerile locale

Ioan Oltean (PDL): Congres al partidului dupa alegerile locale

by June 8, 2012 0 comments

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, la RFI, ca nu exclude o posibila discutie despre convocarea unui Congres al partidului dupa alegerile locale din 10 iunie, adaugand ca PDL “a pierdut puterea doar temporar, pana in decembrie”.”Se va impune o discuţie foarte serioasa, foarte deschisa, legata de cauzele care au determinat plecarea PDL de la guvernare, legata de rezultatele obtinute” la scrutinul de duminica, a adaugat secretarul general.Intrebat cum se reconstruieste PDL in opozitie, Ioan Oltean a raspuns ca o astfel de discutie este prematura.”E prematur sa vorbim de o reconstructie. Vorbim de o repozitionare a partidului in opoziţie. Partidul Democrat Liberal a pierdut puterea doar temporar, pana in decembrie si nu mai mult de atat”, a spus Oltean.

Democrat-liberalul nu exclude convocarea unui congres al PDL dupa alegerile locale.

“Probabil ca, dupa alegerile locale, vom convoca Consiliul de Coordonare, Colegiul Director, in prima faza, pentru a analiza rezultatele alegerilor, pentru ca acestea sunt definitorii in raport cu modul in care conducerea partidului s-a implicat. Vom analiza foarte atent si cauzele care au determinat pierderea puterii. In raport de acestea, partidul va decide daca va fi nevoie de convocarea unei Conventii Nationale a partidului sau un Consiliul de Coordonare National va fi suficient sa rezolve problemele”, a precizat secretarul general al formatiunii.

La intrebarea daca ar fi nevoie de un Congres al PDL dupa alegerile locale, Ioan Oltean a replicat ca “totul va depinde de scorul electoral al PDL”.

“Nu stiu daca un Congres se va impune, dar se va impune o discutie foarte serioasa, foarte deschisa, legata de cauzele care au determinat plecarea noastra de la guvernare, legata de rezultatele obtinute”, a mai aratat Oltean.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<