Nicolae Mischie, condamnat la patru ani de puscarie

Nicolae Mischie, condamnat la patru ani de puscarie

by June 13, 2012 0 comments

Fostul presedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Timisoara la patru ani de puscarie. Fostul baron de Gorj si ex-liderul PSD Gorj a primit o pedeapsa cu inchisoarea de trei ani pentru trafic de influenta si de patru ani pentru luare de mita. In urma contopirii celor doua pedepse, instanta a decis sa il condamne pe Nicolae Mischie la pedeapsa cea mai grea, respectiv de patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita.Decizia Curtii de Apel din Timisoara nu este definitiva, ci poate fi atacata prin recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nicolae Mischie a declarat ca va contesta sentinta pronuntata de Curtea de Apel din Timisoara.

In data de 16 mai, instanta a decis redeschiderea dezbaterilor si repunerea cauzei pe rol – cu termen de judecata la 13 iunie. Atunci, pe 16 mai, fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, trebuia sa afle sentinta instanței de judecata a Curtii de Apel Timisoara in dosarul in care a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie.

Acum, dupa aflarea sentintei, Nicolae Mischie a declarat ca o va ataca la Inalta Curte de Casatie si Justitie. ”Nu mi se pare dreapta sentința si o voi ataca la Inalta Curte, sigur ca da”, a spus Mischie.

Nicolae Mischie a fost trimis in judecată in acest caz de procurorii anticorupție in 13 iunie 2005.

Initial, Mischie a fost condamnat in acest dosar la patru ani de închisoare, de Tribunalul Gorj, decizie confimata apoi de Curtea de Apel Timisoara. Inalta Curte a casat, insa, sentinta anterioara si a trimis dosarul, spre rejudecare, la Curtea de Apel din Timisoara.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.