Senatorul PSD Catalin Voicu, condamnat la 5 ani inchisoare

Senatorul PSD Catalin Voicu, condamnat la 5 ani inchisoare

by June 1, 2012 0 comments

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat vineri pe senatorul PSD Catalin Voicu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata. In acelasi dosar, judecatorul Florin Constantiniu a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare, iar oamenii de afaceri Costel Casuneanu-4 ani cu suspendare si Marius Locic- la 4 ani de inchisoare cu executare.

Instanta i-a confiscat lui Catalin Voicu sumele de 200.000 euro si 119.000 lei si a pus sechestru pe toate bunurile, pana la acoperirea celor doua sume.

In schimb, instanta a ridicat sechestrul asigurator pus pe o casa a lui Marius Locic din Bucuresti si asupra sumei de 200.000 euro ce ii apartine lui Casuneanu.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

In acest dosar, Catalin Voicu este acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune).
Potrivit procurorilor DNA, “in anul 2009, inculpatul Catalin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Casuneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si C.N.A.D.N.R. si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care Costel Casuneanu era asociat.”
Banii ar fi ajuns la judecatorul Florin Costiniu, care l-ar fi ajutat pe Voicu sa intervina pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in sprijinul companiei lui Casuneanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.