Traian Basescu: Presedintele are dreptul de a verifica corespunderea candidatului cu functia de ministru

Traian Basescu: Presedintele are dreptul de a verifica corespunderea candidatului cu functia de ministru

by June 22, 2012 0 comments

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României arata intr-un comunicat de presa ca “dreptul președintelui României de a verifica corespunderea candidatului cu funcția de ministru are ca temei legal Decizia 356 din 2007 a Curții Constituționale a României”. Declaratia se refera la reactia liderilor USL fata de cererea lui Traian Basescu catre Puiu Hasotti de a-si asuma faptul ca nu a plagiat in lucrarile sale stiintifice.In comunicatul citat se mai arata ca “Solicitarea președintelui are la bază impactul major negativ asupra României în plan intern și internațional generat de recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat”.

In acelasi comunicat se arata ca “Președintele României salută declarația publică a domnului Puiu Hașotti, făcută joi, 21 iunie 2012, prin care afirmă că a semnat o declarație pe proprie răspundere în care a garantat că publicațiile menționate în propriul său CV nu sunt susceptibile de plagiat. Președintele României salută și declarația publică a domnului Puiu Hașotti, făcută vineri, 22 iunie 2012, prin care a afirmat că a depus declarația la Cabinetul Prim-Ministrului României”.

Reamintim ca Traian Basescu i-a solicitat lui Puiu Hasotti, ministru desemnat pentru portofoliul Culturii si Cultelor, sa depuna o declaratie pe proprie raspundere ca nu a plagiat in lucrarile sale stiintifice. Puiu Hasotti a anuntat ca a depus o declaratie la Guvern. Premierul Victor Ponta si co-presedintele USL Crin Antonescu au spus ulterior ca presedintele nu poate conditiona investirea lui Hasotti de aceasta declaratie. Crin Antonescu a spus ca daca Traian Basescu nu-l va investi in functie pe Puiu Hasotti, va cere parlamentarilor PNLsa demareze actiunea de suspendare a presedintelui.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.