Victor Ponta: Activitatea lui Kover Laszlo in Romania nu a fost intamplatoare, ci o provocare

Victor Ponta: Activitatea lui Kover Laszlo in Romania nu a fost intamplatoare, ci o provocare

by June 7, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat joi la Satu Mare, ca activitatea lui Kover Laszlo – presedintele Parlamentului maghiar – “a fost si este monitorizata de catre noi tocmai pentru a se vedea daca se incalca si prevederile legale”. Ponta a adaugat ca “este o adevarata strategie prin care minoritatea maghiara din Romania sa fie radicalizata impotriva institutiilor statului roman si este foarte clar ca suntem toti foarte mobilizati pentru a nu-l lasa pe dl. Kover Laszlo si pe prietenii domniei sale, care stau la Budapesta si se fac ca nu stiu ce face in Romania, sa-si atinga scopurile”.“Toata activitatea d-lui Kover Laszlo a fost si este monitorizata de catre noi tocmai pentru a se vedea daca se incalca si prevederile legale. Normele de buna vecinatate, de respect, au fost deja incalcate, dl. Kover Laszlo nu avea ce cauta in campanie electorala intr-o alta tara a Uniunii Europene pentru a sprijini un partid extremist si pentru a provoca practic autoritatile romane, pentru ca activitatea d-lui Kover Laszlo n-a fost asa intamplatoare, ci a fost provocatoare la adresa Romaniei. Atitudinea Guvernului a fost extrem de ferma, dar, in acelasi timp, nu am vrut sa punem gaz peste focul pe care dl. Kover Laszlo constient incearca sa-l aprinda in aceasta zona din Transilvania”, a declarat Victor Ponta joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare, relateaza Agerpres.

“Este foarte clar ca dl. Kover Laszlo nu este un prieten si nu este binevenit in Romania, este foarte clar ca atitudinile sale provocatoare nu sunt intamplatoare si nu cred ca este un gest singular, cred mai degraba ca este o adevarata strategie prin care minoritatea maghiara din Romania sa fie radicalizata impotriva institutiilor statului roman si este foarte clar ca suntem toti foarte mobilizati pentru a nu-l lasa pe dl. Kover Laszlo si pe prietenii domniei sale, care stau la Budapesta si se fac ca nu stiu ce face in Romania, sa-si atinga scopurile”, a adaugat Ponta.

“Atitudinea noastra trebuie sa fie ferma, dar in acelasi timp foarte inteligenta, pentru ca ma aflu intr-un judet in care traiesc impreuna romanii si maghiarii si pentru ca orice conflict nu ar fi in avantajul nimanui si in care singurul drum adevarat este drumul unei dezvoltari comune pentru cele doua comunitati si, pana la urma, si Romania si Ungaria, iar personaje precum dl. Kover Laszlo vor sa ne duca inapoi in timp, in anii 1990, fie chiar mai inainte decat atat. Trebuie sa fim atenti, sa nu raspundem cu ar ar dori dl. Kover Laszlo de la noi”, a incheiat Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.