Basescu: Ii invit pe cei care isi impodobesc cariera cu titluri furate, sa renunte la politica

Basescu: Ii invit pe cei care isi impodobesc cariera cu titluri furate, sa renunte la politica

by July 2, 2012 0 comments

Presedintele Traian Basescu s-a aratat extrem de deranjat de acuzatiile de plagiat ale fostului ministru interimar al Educatiei Liviu Pop la adresa sa. “Informatia ca in CV-ul meu ar fi un masterat este o minciuna”, a spus Basescu, lansand, totodata, un “apel” la politicienii care isi “impodobesc” CV-ul cu titluri false sa iasa din politica. “Ii invit pe cei care n-au reusit in profesie si-si impodobesc cariera politica cu tot soiul de titluri furate sa renunte la politica. Nu poti sa fii un profesionist mediocru sau un profesionist neafirmat si sa vrei să fii important in politica, cand tu n-ai reusit in viata”, a declarat Basescu, luni, intr-o conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni.Intrebat daca face referire la premierul Victor Ponta, in jurul caruia a explodat un adevarat scandal legat de o acuzatie de plagiat, presedintele a explicat: “Nu ma refer la nimeni anume. Am observat in viata politica romaneasca ca sunt foarte multi politicieni care, nereusind in cariera lor profesionala, au incercat sa-si acopere nereusitele impopotonandu-se cu titluri complicate. Am observat ca incearca sa-si dobandeasca o onorabilitate profesionala declarandu-si tot soiul de masterate. Imi imaginez cum ar fi aratat in CV-ul unuia care n-ar fi reusit profesional, spre deosebire de mine, aceste cursuri de 3 luni… Probabil ca le considera doctorat.”

Totodata, seful statului a identificat un fenomen tot mai intalnit in politica – “o campanie de acoperire a imposturii” – asupra caruia a tinut sa traga un semnal de alarma.

“Mi se pare ca am ajuns la un moment al adevarului, in care impostura din politica trebuie să dispara. Mi se pare, in acelasi timp, ca se duce o campanie de acoperire a imposturii, spunand ‘toti suntem la fel’. Eu nu sunt la fel cu cei care si-au copiat lucrarile de doctorat sau masterat. Eu sunt un om care a reusit profesional. Pe mare nu se fac cadouri. Acolo poti sau nu sa dormi pe 1200 de tone de titei cu riscul unei explozii la o greseala, poti sau nu sa-ti aduci echipajul inapoi… Nu ma faceti ‘master’ pentru ca nu mă recunosc eu a fi, nici doctor, pentru ca nu ma recunosc eu a fi!”, a incheiat Basescu.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.