PDL a decis sa boicoteze referendumul. Blaga: nu putem legitima aceasta mascarada

PDL a decis sa boicoteze referendumul. Blaga: nu putem legitima aceasta mascarada

by July 24, 2012 1 comment

Colegiul Director National al Partidului Democrat Liberal a decis marti sa boicoteze referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, au declarat surse democrat-liberale pentru HotNews.ro. Astfel, PDL ii incurajeaza pe membrii si simpatizantii partidului sa nu participe la referendumul de duminica. Potrivit surselor, democrat-liberalii isi vor mentine reprezentantii in sectiile de votare. Votul a fost aproape in unanimitate pentru boicotare. Neparticiparea a fost votata cu 59 voturi in favoare si o abtinere.Colegiul Director National al Partidului Democrat Liberal s-a reunit marti, incepand cu ora 11:00, la Palatul Parlamentului pentru a lua o decizie in ce priveste eventuala boicotare a referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Chiar presedintele suspendat a spus luni seara intr-un interviu la postul de televiziune B1 ca exista riscul de a cere PDL sa boicoteze total referendumul, sa nu fie reprezentat in sectiile de votare.

“Sunt prea multe elemente care arata clar decizia USL de a frauda acest referendum. Mie imi va fi imposibil ca prin reprezentantii PDL-ului sa controlez ce se intampla acolo si atunci exista inclusiv riscul, daca in zilele urmatoare nu se amelioreaza conditiile, eu sa cer PDL sa nu fie macar reprezentat in sectiile de votare. Exista si acest risc: sa nu-si trimita oameni si sa boicoteze total referendumul, ca nefiind organizat in conditii de securitate. Este foarte posibil ca nici eu sa nu ma prezint la referendum”, a spus Basescu luni seara la B1.

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda afirmase ca in cadrul acestui for se va lua o decizie si in ceea ce priveste participarea la referendumul pentru demiterea presedintelui.

“Vom lua o decizie maine (marti – n.r.). Ceea ce e extrem de clar in aceste ultimele zile este valul de nemultumire care urca in societate. E vorba de cei care spun: nu vrem sa participam la referendum. Exista o nemultumire populara care urca catre noi si care se exprima in acest fel. Nu putem sa o ignoram”, a precizat Cristian Preda citat de Agerpres.

Prim-vicepresedintele PDL a aratat ca acest lucru reiese si din sondaje de opinie comandate de democrat-liberali.

“Exista evident si sondaje pe care le cunoaste si USL-ul. Nu intamplator au fixat urne mobile pe plaja si in restaurantele si hotelurile de pe litoral. Ei stiu ca exista aceasta nemultumire si acum trebuie sa demonstreze ca pot sa aduca noua milioane de oameni la vot”, a afirmat Preda.

De cealalta parte, reprezentantii puterii avertizeaza ca un eventual boicot ar crea o situatie politica foarte complicata. Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, ca se astepta ca Traian Basescu sa actioneze astfel, ceea ce schimba si perspectiva prezentei la vot, evaluata pana acum la peste 55%.

“Nu am nicio indoiala ca, in conditii normale, peste 50%, poate chiar peste 55% din alegatorii romani ar fi participat la acest referendum. Mi-e greu acum sa raspund la intrebare, pentru ca devine din ce in ce mai evident un lucru la care nu as spune ca nu ne asteptam, si anume hotararea ca Traian Basescu insusi, foarte probabil, si, desigur, PDL si reteaua sa de sustinere, sa predice boicotul acestui referendum, sa incerce sa tina sustinatorii lui Traian Basescu acasa, ceea ce, sigur, va face din numarul de prezenti la acest referendum enigma si cheia rezultatului”, a spus Antonescu la Digi24.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Mircea cel Batran
    #1 Mircea cel Batran 27 July, 2012, 10:48

    Mascarada esti tu, blaga, nici nu ma mir, cu creierul tau inghesuit de niste falci care tot cresc

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.