Prima medalie olimpica de aur: Alin Moldoveanu la tir – pusca

Prima medalie olimpica de aur: Alin Moldoveanu la tir – pusca

by July 30, 2012 0 comments

Romania obtine prima medalie de aur la Olimpiada de la Londra, prin focsaneanul Alin Moldoveanu, în proba de tir – pusca, aer comprimat cu 60 de focuri. Romanul s-a batut pana in ultima clipa cu italianul Niccolo Campriani, cel care a obtinut argintul. Alin Moldoveanu este antrenat de Sorin Babi, fost campion olimpic la pistol, si obtinuse locul patru la Olimpiada de la Beijing din 2008. Peformanta lui este cu atat mai valoroasa cu cat in Romania sunt 200 de sportivi legimitati la toate disciplinele de tir, pe cand Germania are peste 1,4 milioane de practicanti.

Sportivul român a terminat calificarile pe primul loc, egalând recordul olimpic: 599 de puncte. Batalia pentru medalii s-a dat intre patru concurenti fiind despartiti de un singur punct.

In finala, romanul a trecut pe primul loc inca de la prima tragere, pozitie pe care si-a consolidat-o pana la tragerea a sasea, cand Moldoveanu el a pierdut prima pozitie, dar diferenta este extrem de mica. Campriani a tras perfect si l-a devansat pe român, care împartea locul doi, cu 660,7 puncte cu Narang, la trei zecimi de campionul mondial.

In penultima tragere, italianul rateaza si Alin obtine cu 1 punct si o zecime mai mult decât el. La ultima tragere, cei doi sportivi au tras apoape identic, astfel incat romanul a ramas pe primul loc.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.