Sorin Blejnar il acuza pe premierul Victor Ponta ca pune presiune pe procurori pentru a-i face dosar penal

Sorin Blejnar il acuza pe premierul Victor Ponta ca pune presiune pe procurori pentru a-i face dosar penal

by July 31, 2012 0 comments

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar il acuza pe premierul Victor Ponta ca a incercat “pe toate canalele sa pune presiune pe procurori” in dosarele in care este vehiculat numele sau si chiar a reusit, “cu sprijinul unor procurori pe care ii are prieteni in parchet”. El a sustinut marti, intr-o conferinta de presa pe care a dorit sa o organizeze dupa terminarea referendumului, pentru a nu fi acuzat de jocuri politice, ca este “de fapt o victima a trusturilor de presa si a politicienilor, care au incercat sa-mi creeze o alta imagine, pentru ca am deranjat”.Sorin Blejnar a precizat ca va sesiza parchetul pentru “amenintarile repetate la care am fost suspus din partea dl Ponta si alti lideri marcanti ai PSD”.

“O parte din liderii USL m-au amenintat constant, in special Victor Ponta, care incearca pe toate canalele sa pune presiune pe procurori. Asa cum s-au derulat evenimentele in ultimele doua saptamani chiar reuseste, cu sprijinul unor procurori pe care ii are prieteni in parchet”, a acuzat fostul sef al ANAF.

“Il anunt pe dl Victor Ponta ca nu ma sperii, nu ma sperie ca e prim ministru si il rog inca o data sa renunte din calitatea de prim ministru sa puna presiune pe procurori”, a continuat Sorin Blejnar.

El a precizat ca, in calitate de sef al ANAF, a instrumentat dosare care au vizat intreaga clasa politica, inclusiv pe Victor Ponta, Dan Sova si Robert Negoita, in care era vorba de sponsorizari nedeclarate, TVA neplatit si scurgere de bani publici prin firma de avocatura a lui Sova.

Aceste “dosare nu pot fi musamalizate, chiar daca e la putere si are doi sau trei sau patru prieteni in parchet”, a mai spus Blejnar.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.