USL intentioneaza sa-l schimbe pe Avocatul Poporului. Valer Dorneanu, posibil inlocuitor

USL intentioneaza sa-l schimbe pe Avocatul Poporului. Valer Dorneanu, posibil inlocuitor

by July 3, 2012 0 comments

La Parlament a inceput in jurul orei 9.30 sedinta Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor. Liderii USL au propus introducerea pe ordinea de zi a sedintelor Parlamentului inlocuirea din functie a Avocatului Poporului, au declarat pentru HotNews.ro surse politice, confirmate ulterior de liderii grupurilor politice. In acest moment, titularul functiei este Gheorghe Iancu.Membrii Comisiei Juridice au luat decizia de revocare a lui Gheorghe Iancu – 14 voturi “pentru”,  2 “impotriva” si 3 abtineri.

Comisiile juridice reunite discuta propunerea de revocarea a avocatului poporului. La ora 14:00, dupa discursul lui Victor Ponta, se va discuta revocarea avocatului poporului.

Propunerea USL pentru Avocatul Poporului va fi Valer Dorneanu, fost membru PSD – surse

Inlocuirea din functie a fost introdusa pe ordinea de zi. In cererea de revocare din funcţie USL specifica ca Avocatul Poporului  a utilizat prerogativele constituţionale şi legale pentru a servi interesele politice ale PDL, că s-a pronunţat în mod repetat asupra unor probleme politice fără să fi fost sesizat, invocând inclusiv sesizarea în cazul ICR.

Sursele mentionate au mai declarat ca inlocuirea Avocatului Poporului cu un apropiat al USL ar fi un prim pas intr-un demers complex de suspendare a lui Traian Basescu, demers care presupune si inlocuirea celor doi judecatori de la Curtea Constitutionala pe care ministrul Justitiei, Titus Corlatean, i-a acuzat de incompatibilitate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.