Ambasada SUA: Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie pe principii, in mod independent

Ambasada SUA: Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie pe principii, in mod independent

by August 1, 2012 0 comments

Ambasada SUA la Bucuresti scrie intr-un comunicat de presa ca “Luna trecuta, Curtea Constitutionala si Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfasurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie sa decida daca aceste reguli au fost respectate. Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara.”“DECLARAŢIA AMBASADEI SUA

Cunoastem faptul ca Biroul Electoral Central a anuntat rezultatul referendumului de duminica, iar acum acesta trebuie confirmat de catre Curtea Constitutionala. Luna trecuta, Curtea Constitutionala si Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfasurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie sa decida daca aceste reguli au fost respectate.

Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara.

Este esential ca poporul roman sa aiba incredere ca referendumul s-a desfasurat in mod liber si corect si ca regulile stabilite au fost aplicate.

Asa cum a declarat ambasadorul Mark Gitenstein in data de 4 iulie, la sarbatorirea a 236 de ani de la Declaratia de Independenta: “In definitiv, nicio economie nu poate prospera si nicio democratie nu poate supravietui in lipsa unui angajament ferm fata de statul de drept si a respectului pentru institutiile democratice. Nimeni nu se poate indoi ca Romania are procurori curajosi si consecventi si judecatori neinfricati. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.