Crin Antonescu: Presiunea publica trebuie sa-l determine pe Traian Basescu sa demisioneze

Crin Antonescu: Presiunea publica trebuie sa-l determine pe Traian Basescu sa demisioneze

by August 21, 2012 0 comments

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat marti seara, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei de pe Antena 3, ca “in ciuda faptului ca Traian Basescu va avea acte sa se intoarca la Cotroceni, el nu mai este un presedinte legitim, iar presiunea publica il poate determina sa demisioneze”. “Mergem pana la capat. Capatul inseamna momentul in care, in Romania, toate institutiile statului vor functiona pe baze democratice si transparente, vor reprezenta interesele cetatenilor si vor da socoteala in fata cetatenilor, ceea ce astazi nu se intampla.”, a declarat Antonescu.“Una este recunoasterea deciziei CCR, desi nedrepte, ba chiar revoltatoare, incalcand clar legi, nu avem ce face, trebuie sa o recunoastem, nu putem genera haos institutional si anarhie. Dar asta este una si nu trebuie sa se confunde cu ideea ca lucrurile raman asa, ca cei peste 8 milioane de romani pot fi luati peste picior, trimisi acasa… Nu, asta nu ramane asa”, a mai spus Antonescu.

“Eu cred, si am facut un apel public si il mai fac o data, ca este nevoie in acest moment de presiune publica asupra lui Traian Basescu pentru a demisiona, pentru ca, in ciuda hotararii CCR si a faptului ca Traian Basescu va avea acte sa se intoarca la Palatul Cotroceni, el nu mai este un presedinte legitim al Romaniei, iar presiunea publica il poate determina sa demisioneze”, a continuat Antonescu.

Potrivit lui Antonescu, “presiune publica nu inseamna in niciun fel sa se depaseasca vreun cadrul legal, exista diferite forme a presiunii publice, diferite forme de protest”. “Cred ca acesta este momentul in care toti acei oameni care au votat si toti care inteleg ca nu putem batjocori semnificatia unui vot sa adopte o pozitie publica, fie ca e vorba de manifestatie, ca e un protest public, de declaratii publice ale unor organizatii ale societatii publice, oricum, oamenii au dreptul sa se organizeze si sa se manifeste”, a spus el.

“Asta trebuie facut pentru ca toata lumea din tara si din afara sa inteleaga ca aici nu a fost jocul a catorva politicieni, ca nu a fost si nu poate fi vorba de coabitarea unui prim-ministru si ai unor presedinti de partid cu presedintele tarii, ci este vorba de imposibilitatea de a coabita prin sfidare – Traian Basescu din nou presedinte fata de cei opt milioane de oameni”, a mai spus Antonescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.