Judecatoarea CCR, Aspazia Cojocaru: Nimeni nu ma poate determina sa incalc legea

Judecatoarea CCR, Aspazia Cojocaru: Nimeni nu ma poate determina sa incalc legea

by August 28, 2012 0 comments

Judecatoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constitutionala sustine, intr-o declaratie de presa, remisa agentiei Mediafax, ca nu a facut si nu face politica, precizand ca nimeni nu o poate determina sa incalce legea indiferent de gradul amenintarilor, metodele folosite si din partea cui vin. “Marturisesc ca nu as fi dat acest comunicat de presa daca referirile facute la adresa mea de catre unii angajati si invitati ai unor posturi TV nu ar friza absurdul si in special ai Antenei 3”, sustine Aspazia Cojocaru.Redam integral textul declaratiei:

“Am fost votata ca judecator la Curtea Constitutionala in Camera Deputatilor in anul 2004 cu 192 de voturi de catre PSD, PNL si PDL la propunerea PSD. Nu am facut si nu fac politica.

Sunt profesor universitar, doctor in drept, autor si coautor a multor lucrari, studii si articole juridice. In calitate de coautor a uneia dintre lucrari am primit premiul Academiei Romane,Nicolae Titulescu. Am o viata si activitate profesionala de care sunt mandra, dovada fiind rezultatele obtinute in scolile pe care l-am absolvit, aprecierile profesorilor mei, ale colegilor si ale miilor de studenti pe care i-am avut.Stabilirea de catre CNSAS in februarie 2007 a faptului ca as fi fost colaborator al securitatii s-a datorat unor informatii inexacte si eronate prezentate plenului C.N.S.A.S. de catre serviciul de documentare al acestuia. Pana in luna aprilie 2007 nu am cunoscut acest verdict pe care l-am contestat cu acte si martori, chiar cu persoana in dosarul careia s-au gasit cele doua declaratii date in doua zile consecutive si de care aveau cunostinta mare parte dintre colegii mei de la Institutul de Cercetari Juridice. Contestatia a fost admisa de catre C.N.S.A.S.

Este adevarat ca Sojust a atacat in instanta ultimul verdict al C.N.S.A.S. care l-a infirmat pe primul, dar aceasta s-a datorat faptului ca SOJUST nu cunostea continutul dosarului. Nu cunosc niciun membru al SOJUST.

Curtea de Apel Brasov, care a judecat contestatia SojustT, a decis ca nu am colaborat cu securitatea, ci dimpotriva ca am fost anchetata de securitate in legatura cu plecarea definitiva din tara a unei colege de la Institutul de Cercetari Juridice care facea meditatii la limba germana cu fiica mea.

Nu am participat, din motive obiective, la sedinta Curtii Constitutionale din 2007 cu privire la suspendarea Presedintelui Romaniei.

  •  In legatura cu o asa-zisa implicare a mea in dosarul privind persoanele care falsificau lucrari la Facultatea de Drept Bucuresti, precizez ca nu am fost niciodata audiata si nici anchetata, cu atat mai mult condamnata. Am fost citata o singura data in instanta, ca martor.

 

  • Fara a incalca Legea de organizare a Curtii Constitutionale in sensul divulgarii participarii la vot a celorlalti judecatori, opinia publica dar mai ales pensionarii trebuie sa stie ca, de exemplu, am fost unul dintre judecatorii care au votat impotriva taierii pensiilor; Pentru mentinerea pensiilor de serviciu sunt singurul judecator care a facut opinie separata; Sunt judecatorul care a propus ca pensiile peste 740 lei sa nu fie impozitate la intreaga suma.

Aceste rezolvari nu au venit de la politicieni sau organele statului, ci de la Curtea Constitutionala a Romaniei. Dovada sunt deciziile. Precizez ca nimeni nu ma poate determina sa incalc legea indiferent de gradul amenintarilor, metodele folosite si din partea cui vin. Pentru lipsa de corectitudine, imi rezerv dreptul sa actionez in instanta posturile TV care au procedat la aceste defaimari si a persoanelor care s-au exprimat mincinos la adresa mea, creandu-mi mari prejudicii morale mie si familiei mele”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.