Mona Pivniceru revine: Nu iau in calcul varianta renuntarii la postul de ministru. Nu toti sutem santajabili

Mona Pivniceru revine: Nu iau in calcul varianta renuntarii la postul de ministru. Nu toti sutem santajabili

by August 16, 2012 0 comments

Judecatorul Mona Pivniceru a declarat joi pentru Agerpres ca nu ia in calcul varianta renuntarii la functia de ministru al Justitiei deoarece “nu toata lumea este santajabila”. “Eu nu iau in calcul aceasta varianta (n.r. a renuntarii la mandatul propus pentru functia de ministru al Justitiei) pentru ca nu toti suntem santajabili. Faptul ca cineva m-a fotografiat iesind din blocul in care locuiesc si intrand in alt bloc, urcandu-ma intr-o masina care nu am stiu a cui este, nu gasesc ca este un lucru incriminant”, a punctat Mona Pivniceru.

Judecatoarea Mona Pivniceru, propusa sa preia portofoliul Justitiei in guvernul condus de Victor Ponta,a fost fotografiata in timp ce se urrca in autoturismul fiului ma mare al lui Adrian Nastase, potrivit unor imagini difuzate joi de Romania TV.

Fotografiile ar fi fost realizate in urma cu cateva zile, cand masina lui Andrei Nastase a transportat-o pe Pivniceru intr-un bloc din Capitala, unde locuiesc mai multi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), conform RTV.

Judecatoarea Mona Pivniceru – reprezentanta magistratilor instantei supreme in Consiliul Superior al Magistraturii – si-a dat demisia, in 8 august, din functia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numit ministru al Justitiei.

CSM urmeaza sa ia act de aceasta demisie in sedinta Plenului Consiliului din 20 august.

Anterior, CSM a respins, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru. CSM a avertizat ca investirea intr-o functie de demnitate publica a unui judecator, a carei detasare nu a fost admisa, este ilegala, generand o stare de incompatibilitate pentru magistratul in cauza.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.