PNL il sprijina pe Andrei Marga pentru sefia Institutului Cultural Roman

PNL il sprijina pe Andrei Marga pentru sefia Institutului Cultural Roman

by August 29, 2012 0 comments

Fostul ministru de Externe Andrei Marga este sustinut de PNL pentru a prelua sefia Institutului Cultural Roman, numirea in aceasta functie urmand a se face prin decizie a Senatului, in subordinea caruia se afla, in prezent, aceasta institutie, relateaza agentia Mediafax, care citeaza surse liberale. Potrivit surselor citate, propunerea PNL urmeaza sa fie inaintata, la inceputul sesiunii ordinare a Parlamentului, cand Senatul va stabili o noua conducere a Institutului Cultural Roman.Potrivit surselor citate, propunerea ca Andrei Marga sa fie desemnat la sefia Institutului Cultural Roman a primit un vot de sustinere din partea conducerii PNL, la ultima sedinta a Biroului Politic Central.

Andrei Marga a fost revocat, in 6 august, din functia de ministru de Externe, in acest post fiind desemnat Titus Corlatean.

Marga declara, atunci, ca a refuzat toate propunerile care i s-au facut si ca va pleca luna viitoare in Germania, dar nu ca ambasador, ci in mediul stiintific.

La scurt timp, premierul Victor Ponta a declarat ca fostul ministru de Externe Andrei Marga va fi numit din nou intr-o functie publica, fara a preciza care va fi aceasta.

De altfel, si Crin Antonescu a declarat, dupa remaniere, ca toti cei care au parasit Cabinetul “si-au purtat mandatul cu demnitate si onestitate”, multumindu-i in mod special lui Andrei Marga, pentru devotamentul sau.

Guvernul a adoptat, in 13 iunie, Ordonanta de Urgenta 27, prin care ICR trece de sub autoritatea presedintelui in subordinea Senatului, care numeste atat conducerea operativa a institutului, cat si membrii Consiliului de conducere.

Sesizata de Avocatul Poporului, privind caracterul de urgenta al actului normativ, Curtea Constitutionala a stabilit pe 31 iulie ca OUG nr. 27 este constitutionala.

Conducerea operativa a ICR a fost asigurata de Horia Roman Patapievici – presedinte – si Tania Radu si Mircea Mihaies ¬ vicepresedinti, care si-au anuntat demisia in 2 august.

Bugetul Institutului Cultural Roman (ICR) pe 2012 a fost redus cu o treime la rectificarea bugetara, la 28,5 milioane de lei, in conditiile in care institutul a angajat deja suma de 29 de milioane de lei, avand in prezent un deficit si neputandu-si desfasura in continuare proiectele.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.