Reinstalarea lui Traian Basescu la Cotroceni depinde de numirea Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei

Reinstalarea lui Traian Basescu la Cotroceni depinde de numirea Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei

by August 22, 2012 0 comments

Reinstalarea lui Traian Basescu in functia de presedinte depinde in acest moment de reunirea Parlamentului, cu cvorum, pentru citirea in plen a deciziei Curtii Constitutionale privind invalidarea referendumului. Tot de un cvorum, de data aceasta al plenului CSM, depinde numirea Monei Pivniceru ministru al Justitiei. CSM a aminat deja miercuri dimineata decizia in cazul Pivniceru din cauza lipsei de cvorum, iar surse din interiorul USL spun ca liderii Uniunii vor sa amane si citirea deciziei  de invalidare a referendumului in Parlament pana saptamana viitoare, ca raspuns la conduita CSM. Sursele citate sustin ca la nivel declarativ liderii USL vor convoca o sedinta de plen reunit vineri, insa pentru desfasurarea acesteia nu va exista cvorumul necesar. “Cel mai probabil validarea deciziei CCR va fi posibila saptamana viitoare, in functie de evenimente.

Pana nu va fi validata Mona Pivniceru in functia de ministru al Justitiei nici parlamentarii USL nu vor participa in formatie completa la sesiunea extraordinara”, au explicat sursele citate.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri ca sedinta Birourilor Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, in care trebuie stabilita data sesiunii extraordinare a Parlamentului a fost convocata joi, la ora 12.00.

Zgonea a precizat ca, potrivit regulamentului, Birourile Permanente se pot intruni numai in conditii de cvorum de 50%+1, iar, in conditiile in care “peste jumatate dintre membri” nu sunt in localitate, fiind in concediu, ramane de vazut daca “vineri este o zi fezabila” pentru sedinta extraordinara a Parlamentului.

Valeriu Zgonea: “
Mai mult de jumatate dintre membrii Biroului permanent si de la Camera si de la Senat nu sunt in Bucuresti. Este o chestiune absolut normala si as vrea sa fim corecti fata de colegii parlamentari. Dupa doua campanii electorale epuizante, tinand cont ca aceasta toamna este decisiva pentru recastigarea mandatelor de parlamentar, iar lunile decembrie si ianuarie sunt importante pentru parlamentari, iar pana la anul deputatii si senatorii au plecat cu familiile in concediu.

Credem ca vor fi prezenti in sesiunea din 3 septembrie, de luni. Unii dintre ei sunt in tara, altii nu sunt, dar multi dintre ei nu sunt in Bucuresti. Vom vedea daca ziua de vineri este o zi fezabila. Si eu si presedintele interimar al Senatului ne dorim sa finalizam cat mai repede aceasta procedura”

Eugen Nicolaescu, deputat PNL
: “Exista o consultare la nivelul liderilor de grup care trebuie sa aduna date in ceea ce priveste mobilizarea parlamentarilor. La sedinta Birourilor Permanente liderii de grup vor comunica cati parlamentari sunt in tara si daca se va indeplini cvorumul de sedinta. In fucntie de asta se va decide si data sedintei extraordinare” (Hotnews.ro)

Gheorghe Gabor, deputat PNL
: Am primit ieri un sms in care ni s-a coumnicat de la partid ca se va tine o sedinta extraordinara insa nu s-a precizat nicio o data in acest sens. Este foarte greu sa strangi cvorumul necesar pentru ca multi dintre colegi sunt in concedii, plecati din tara”. (Hotnews.ro)

Totodata, liderii USL, in special liberalii, mizeaza pe miscari de strada si in functie de amploarea acestora vor incerca sa complice revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.