S-a intrunit cvorumul la CSM. Mona Pivniceru ar putea fi obligata sa mai activeze in magistratura timp de 30 de zile.

S-a intrunit cvorumul la CSM. Mona Pivniceru ar putea fi obligata sa mai activeze in magistratura timp de 30 de zile.

by August 23, 2012 0 comments

Membrii Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-au reunit din nou, joi, in sedinta pentru a lua act de demisia din magistratura a judecatoarei Mona Pivniceru, astfel incat aceasta sa poata prelua portofoliul Justitiei. De aceasta data s-a intrunit cvorumul necesar, fiind prezenti 16 din cei 19 magistrati CSM.Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urma sa se reuneasca din nou, joi, in sedinta de plen pentru a lua act de demisia din magistratura a judecatoarei Mona Pivniceru, astfel incat aceasta sa poata prelua portofoliul Justitiei. Miercuri, sedinta CSM, la care a fost prezent si premierul Victor Ponta, a fost suspendata din lipsa de cvorum desi fusese programata cu mult timp inainte. 15 din 19 magistati ai CSM trebuie sa fie prezenti ca sa fie cvorum si sa se ia act de demisia Monei Pivniceru.

Judecatorii CSM voteaza daca sa fie introdusa pe ordinea de zi  demisia Monei Pivniceru precum si o posibila alta amanare a deciziei CSM in cazul acesteia. Judecatorii dezbat daca Pivniceru trebuie sa mai ramana 30 de zile la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). A fost invocat un text de lege care sustine ca in caz de demisie instanta poate cere ca demisionarul sa mai ramana 30 de zile in magistratura pentru a termina anumite dosare.

.La inceputul sedintei, Viorica Costiniu, presedinta Asociatiei Magistratiror din Romania, a cerut membrilor CSM sa ia in discutie demisia Monicai Pivniceru.

Premierul a ajuns cu putin timp inainte de ora 9 la CSM. “Am venit cu speranta ca se va face cvorum si ca vor fi luate in dicutie toate problemele, nu numai demisia doameni Pivniceru. Sunt foarte multe probleme de rezolvat (…) Nu face bine CSM acest gen de absente de la Consiliu si sunt convins ca judecatorii au inteles”, a spus prim ministrul la intrarea in sediul CSM.

Asociatia Magistratilor din Romania a platit anunturi la mica publicitate pentru a aduce membrii la sedinta de joi

Asociatia Magistratilor din Romania a criticat din nou atitudinea CSM care prin faptul ca amana sa ia act de demisia lui Pivniceru ar incerca sa tergiverseze numirea la Justitie. Asociatia a platit anunturi la mica publicitate in presa pentru a aduce la cunostinta membrilor CSM sedinta de joi.
Intr-un comunicat de presa , presedintele AMR, judecatorul Viorel Spanu, aduce mai multe acuzatii membrilor CSM, declarand ca spera ca acestia “vor renunta la eventuale tertipuri de amanare a luarii act de dubla demisie prin fortarea invocarii si aplicarii unui text de lege care nu isi poate produce efecte in situatia dnei Pivniceru (art 65.alin. 5 din Legea 303/2004 republicata)”.

Presedintele AMR mai informeaza ca Asociatia i-a citat prin mica publicitate pe membrii CSM pentru a participa la sedinta de plen de, joi, 23 august, ora 9:00.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.