Stenograme atribuite PNL. Dispute in cadrul USL pe tema inlocuirii sefului DNA

Stenograme atribuite PNL. Dispute in cadrul USL pe tema inlocuirii sefului DNA

by August 6, 2012 0 comments

O noua stenograma atribuita PNL si datata 3 august a fost publicata de Dan Tapalaga pe contul lui Facebook, in care presedintele interimar Crin Antonescu ii anunta pe liberali ca nu-si va putea exercita in continuare functia de lider al partidului, dupa amanarea unei decizii a Curtii Constitutionale, si in care Varujan Vosganian ii cere vesti bune despre Daniel Morar, procurorul sef al DNA.Dan Tapalaga precizeaza ca a verificat autenticitatea stenogramelor si “mai multe surse participante la sedinta de videoconferinta PNL din 3 august cu liderii liberali plus reprezentantii din teritoriu (peste 40) au confirmat ca discutiile au avut loc cuvant cu cuvant, asa cum sunt redate in stenograme”.

In aceasta sedinta, presedintele PNL Caras Severin, Marcel Vela, cere retragerea sprijinului politic pentru ministrul Administratiei Victor Paul Dobre, deoarece “Ministerul Administratiei si Internelor nu a fost alaturi de noi, alaturi de romani, alaturi de liberali”.

“Ca membru al Biroului Politic Central si ca membru al Consiliului National Executiv, propun retragerea sprijinului politic pentru ministrul Administratiei, Victor Paul Dobre. Va propun aici la toti colegii din tara, pentru ca eu spun ce gandesc si si-mi asum aceasta propu nere, pentru ca noi acum eram cu referendumul validat cu Basescu trimis la cosul istoriei si noi ne vedeam de treaba”.

La inceputul sedintei, Crin Antonescu ii anunta le liberali “respectuos” ca intra “intr-o noua perioada de incapacitate temporara de exercitare a functiei”.

“Cred ca suntem intr-o situatie, astazi, mai buna din punct de vedere politic decat eram in data de 30 iulie, dimineata, de exemplu. Cred ca fiecare zi in care Traian Basescu ramane suspendat face din ce in ce mai dificila revenirea sa”, afirma Crin Antonescu, potrivit acestor stenograme.

La un moment dat, intervine Varujan Vosganian: “Spune-ne de Daniel Morar ceva… Numai de bine”.

  • Crin Antonescu: In romana sau in engleza? Ca sa stiu sa fac si eu un efort…Da. deci, mandatele lui Daniel Morar se prelungesc in mod legal de catre ea atata vreme cat decizia ministrului justitiei de a nu face  o alta propunere se produce
  • Varujan Vosganian: Da’ stai putin, el poate fi demis, daca dupa aceea lucrurile se normalizeaza, nu trebuie sa mai stam 7 luni eu el, nu?
  • Sorin Rosca Stanescu: Dar decizia asta nu se poate da de catre presedintele interimar?
  • Crin Antonescu: Nu, nu
  • Relu Fenechiu: Toata lumea trebuie sa inteleaga, nu e vinovata Kovesi aici, aici e vinovat ministrul. Kovesi trebuie sa puna un sef la DNA.

Mircea Diaconu pare nemultumit de organizarea campaniei si de faptul ca nu a primit un rol mai important: “De ce m-ai pus pe mine vicepresedinte aici?”

  • Crin Antonescu: Cum sa te pun eu?
  • Mircea Diaconu: Pai tu m-ai pus. In intervalul asta atat de acut si de nu stiu ce, daca nu ma suna dl Chitoiu de cateva ori … nu stiu, parca ma simteam pe undeva disperat, voiam sa lupt, sa muncesc, n-aveam cu cine
  • Relu Fenechiu: Dar eu nu te-am sunat de mai multe ori?
  • Mircea Diaconu: Si tu m-ai sunat
  • Relu Fenechiu: Pai vezi? …nu te-am pus la treaba?
  • Mircea Diaconu: Prea putin, prea putin. Vorbesc foarte serios.
  • Crin Antonescu: Chitoiu, Fenechiu… Putini oameni sunt sunati de astia trei: Rusanu, Chitoiu, Fenechiu, pe cuvant. Deci daca te-au sunat astia 3, esti tare, crede-ma! Esti mare
  • Mircea Diaconu: …vorbesc foarte serios, am avut  sentimentul ca nu sunt chiar vicepresedinte din moment ce nu e atat de mare nevoie de mine, sa ma duc, sa ma zbat, sa musc, sa rup, sa tot ce trebuie

Dupa plecarea lui Crin Antonescu, Daniel Chitoiu discuta cu liderii liberalilor despre actiunile care trebuiesc intreprinse pentru actualizarea listelor permanente pana la sfarsitul lunii august. Acesta afirma ca marti guvernul va emite un act normativ prin care va stabili componenta comisiilor de actualizare a listelor electorale permanente.

Daniel Chitoiu explica si faptul ca unul dintre motivele pentru care primarii nu au actualizat listele electorale este legat de finantarile primite de la bugetul de stat.

“Deci, in primul rand, se declasifica localitatea si primarul niciodata n-a avut interesul sa-si perie lista electorala permanenta, pentru ca trece de la un numar al populatiei mai mare la un numar al populatiei mai mic si ii scad veniturile alocate de la buget in functie de numarul populatiei.

De asemenea, ii scade salariul primarului ca are o alta categorie de populatie, scade numarul de salariati al primariei, ca are o populatie mai mica si scade numarul de consilieri locali.

Deci sa nu ne ascundem dupa deget. Or, noi trebuie acum sa facem curatenie. Aaa, ca ulterior o sa venim cu acte normative si sa schimbam criteriile de alocare a banilor de la buget sau ca nu reducem nivelul salarizarii pentru primarii respectivi chiar daca se declasifica localitatile, acestea sunt masuri si acte normative ulterioare pe care le va lua guvernul”.

O voce din sala afirma: “Important e ca mortii nu au fost scosi de 22 de ani”, la care Varujan Vosganian replica: “Cu mortii nu o rezolvi. Numai cu mortii nu rezolvi”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.