Traian Basescu se reintoarce la Cotroceni. Curtea Constitutionala a citit in Parlament rezolutia de invalidarea a referendumului

Traian Basescu se reintoarce la Cotroceni. Curtea Constitutionala a citit in Parlament rezolutia de invalidarea a referendumului

by August 27, 2012 0 comments

Parlamanetul a luat act de invalidarea referendumului. Judecatorul de la Curtea Constitutionala, Stefan Minea a citit in plen decizia CCR de invalidare a referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Potrivit legii, decizia CCR urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial, iar apoi, Traian Basescu se poate intoarce la Palatul Cotroceni. Parlamentarii USL au incercat sa blocheze intoarcerea lui Basescu in functie, prin neprezentare in plen, dar premierul Victor Ponta le-a dat ordin prin SMS, alesilor PSD sa se intoarca in sala plenului pentru a asigura cvorumul de sedinta.Ora 17:52:Vasile Blaga, presedintele PDL: “Monitorul Oficial este in coordonarea Guvernului, daca domnul Ponta doreste sa respecte decizia CCR, nu se impiedica dansul de astfel de probleme. PDL nu a negociat cu niciun grup parlamentar.”

Ora 17.35: Sedinta plenului s-a incheiat. Parlamentul a luat act de hotararea CCR, Traian Basescu se intoarce la Palatul Cotroceni, decizia Curtii mai trebuie publicata in Monitorul Oficial.

Ora 17.33:
Calin Popescu Tariceanu, deputat PNL: “Am hotarat sa parasim sala in semn de protest, semnaland astfel cetatenilor ca suntem intr-o situatie de abuz, de anormalitate, fata de care nu putem sa ramanem pasivi.”

Ora 17.30
Judecatorul Stefan Minea citeste hotararea CCR, parlamentarii PNL si PSD au parasit sala.

Ora 17.24
Propunerea lui Ioan Ghise este respinsa: 20 de voturi pentru, 196 impotriva, 21 de abtineri

Ora 17.22 Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, supune la vot propunerea lui Ioan Ghise

Ora 17:15:Ioan Ghise, senator PNL, propune, de la tribuna Parlamentului, amanarea cu inca doua zile a sedintei plenului. “Hotararea CCR nu este constitutionala”, sustine senatorul liberal.

Ora 17:10:
Sedinta plenului reunit a inceput, cvorumul este indeplinit. Sunt prezenti 238 de parlamentari din 431, cvorumul necesar era de 217 parlamentari. Numarul parlamentarilor absenti este de 103.

Ora 16.50
Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca puterea a decis in prima instanta sa boicoteze sedinta pentru a evita o eventuala disensiune intre PSD si PNL, in conditiile in care liberalii au decis inca din cursul diminetii sa nu participe, iar social-democratii au decis sa fie solidari timp de doua ore cu colegii lor liberali pentru a evita aceste disensiuni.

Printre parlamentarii PSD care au semnat deja lista de prezenta figureaza: Cristian Rizea, Andrei Dolineaschi, Ion Calin, Florin Iordache, Eugen Bejinariu, Boabes Marin, Dumitru Chirita si Coclici Radu.

Ora 16.30 20 de parlamentari ai PSD ar putea participa la sedinta pentru a asigura cvorumul, au declarat pentru HotNews.ro surse parlamentare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.