Vinovatia procurorilor in cazul crimei din padurea Otopeni. Suspectul care a omorat-o pe tanara japoneza, a mai ucis 3 batrane

Vinovatia procurorilor in cazul crimei din padurea Otopeni. Suspectul care a omorat-o pe tanara japoneza, a mai ucis 3 batrane

by August 23, 2012 0 comments

Pe 15 august, o japoneză de 20 de ani venită să predea în România a fost violată şi lăsată fără suflare în pădurea Otopeni. Suspectul principal în acest caz este Nicolae Vlad, un bărbat de 26 de ani din Baloteşti, de numele căruia se leagă alte crime, violuri şi tâlhării, dar care a rămas de fiecare dată în libertate.Un reportaj marca Stirile Pro TV arată cum, începând din februarie 2011, Nicolae Vlad a fost suspectul principal în mai multe cazuri de infracţiuni violente comise împotriva femeilor şi cum, de fiecare dată, a fost lăsat liber de procurori. Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că Parchetul instanţei supreme a preluat cinci cauze, dintre care două de viol urmat de omor, în toate modul de operare părând a fi acelaşi ca în cazul japonezei ucise.

Mărturia unei victime: “M-am luptat cu el. Mi-a dat un pumn în gură”

În februarie 2011, suspectul ar fi intrat în casa unei femei din Baloteşti. Maria Stroe povesteşte că agresorul a tâlhărit-o şi a încercat să o violeze, dar nu a mai apucat. “M-am luptat cu el şi m-am bătut cu el. Mi-a dat un pumn în gură, dacă nu era vecinul, mă omora”, le-a povestit încă marcată femeia jurnaliştilor de la Pro TV.

Un alt caz în care ar fi fost implicat Nicolae Vlad a avut loc un an mai târziu, tot în februarie. Atunci acesta ar fi dat buzna în casa unei bătrâne din Bucureşti. “M-a legat cineva de cap, m-a luat în braţe, m-a urcat în pat şi a făcut ce a vrut cu mine. Atât am zis: Cine eşti şi ce vrei?”. “Taci, că te omor”, i-a răspuns agresorul cu glas şuierat.

L-a recunoscut pe atacator, dar anchetatorii l-au lăsat liber

Peste încă o lună, la două străzi distanţă, o altă bătrână a fost violată şi ucisă. A murit la spital, din cauza loviturilor.

În aprile, de această dată în Baloteşti, Nicolae Vlad ar fi intrat în casa unei pensionare, pe care a atacat-o în miez de noapte. A fost un moment cheie, pentru că în acest caz victima l-a recunoscut pe atacator, iar anchetatorii mai aveau la dosar şi declaraţia unui martor, care l-a identificat la rândul său.

“A zis că el nu recunoaşte, că e declaraţia mea împotriva declaraţiei lui”, povesteşte victima. Mai era nevoie de proba ADN, pe care femeia s-a oferit să o plătească din banii ei pentru a se face dreptate, însă anchetatorii au refuzat acest lucru. Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a i-a interzis suspectului să părăsească localitatea, însă acesta a rămas liber.

Nicolae Vlad mai este acuzat că pe 6 august, în Baloteşti, a violat şi ucis o femeie de 73 de ani. Şi că pe 15 august a violat-o şi ucis-o pe Yurika Masuno, o tânără venită să predea japoneza la Craiova.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.