Adrian Nastase, din nou la Inalta Curte de Justitie si Casatie in dosarul Matusa Tamara

Adrian Nastase, din nou la Inalta Curte de Justitie si Casatie in dosarul Matusa Tamara

by September 3, 2012 0 comments

Adrian Nastase din nou in instanta! Fostul premier este asteptat astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca recursul procurorilor anticoruptie in dosarul Matusa Tamara, in care Nastase a fost achitat. Tot astazi este judecata de magistrati si contestatia fostului prim ministru in cazul condamnarii sale la doi ani de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii.Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit pentru luni termene de judecata in cazul contestatiilor facute in dosarele Matusa Tamara si Trofeul Calitatii ale fostului premier.

In primul dosar, procurorii anticoruptie au facut recurs impotriva deciziei unui complet de trei judecatori al aceleiasi instante care a dispus achitarea lui Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi, deferiti justitiei pentru fapte de coruptie.

In dosarul Trofeul Calitatii, in care Nastase a fost condamnat definitiv de un complet de cinci judecători de la instanta suprema, fostul premier a introdus o contestatie in anulare ce vizeaza mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instanţele anterioare care au judecat acest caz.

Dosarele au termen luni, iar Adrian Nastase trebuie să fie prezent in fata judecatorului in ambele cazuri, potrivit normelor procedurale penale in vigoare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.