Amenintari si intimidari la adresa angajatilor Petrom care s-au constituit parte civila in dosarele lui SOV si ale lui Liviu Luca

Amenintari si intimidari la adresa angajatilor Petrom care s-au constituit parte civila in dosarele lui SOV si ale lui Liviu Luca

by September 12, 2012 0 comments

Oamenii lui Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca au trecut la  amenintari si avertismente catre sindicalistii si actionarii de la Petrom care i-au dat in judecata pentru devalizarea patrimoniului Petromservice si care s-au constituit parte civila si vatamata in dosarele penale ale DNA si DIICOT( in numar de patru), deschise celor cei doi oameni de afaceri. Cristian Toroipan, reprezentantul Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom a raspandit o notificare catre 20 000 de angajati ai Petrom si Petromservice, solicitandu-le sa “inceteze de-indata orice demers judiciar si/sau extrajudiciar”.

“Precizam ca suntem nevoiti sa solicitam instantelor competente obligarea dumneavoastra la plata tuturor daunelor si cheltuielilor generate Asociatiei, precum si la plata cheltuielilor ocazionate de desfasurarea unui eventual litigiu (taxe de timbre, onorarii de expert, onorarii de avocat, etc). Odata cu introducerea cererii de chemare in judecata vom lua toate masurile prevazute de codul de procedura civila in vederea asigurarii recupararii prejudiciului si vom demara orice procedura penala care sa asigure tragerea la raspundere penala pentru actiunile si/sau inactiunile dumneavoastra, in masura in care acestea pot fi considerate avand conotatii penale”, se spune in scrisoarea amenintare trimisa unui angajat si sidicalist la Asociatia salariatilor din SNP Petrom, caruia ii pastram anonimatul, pentru a nu fi victima razbunarii venite din partea oamenilor lui SOV.

In continuare, liderul de la PAS Petrom vorbeste despre masurile punitive pe cale le va  lua Asociatia impotriva propriilor actionari: “Vom proceda de indata, la urmatoarele demersuri in vederea restabilirii echilibrului si recuperarii prejudiciului creat:1. promovarea unor cereri de chemare in judecata, pe latura civila si/sau penala, in scopul obtinerii unor hotarari judecatoresti executorii, prin intermediul carora dumneavoastra sa fiti obligat/obligate la plata daunelor si cheltuielilor generate Asociatiei, precum si initierea procedurii de executare silita in contra dumneavoastra, in baza acestor hotarari; 2. Indisponiblizarea conturilor bancare, sechestrul bunurilor mobile si imobile de care dispuneti”, se mai spune in notificare.

Aceste amenintati au un caracter fara precedent, in conditiile in care, conducerea Asociatieisi aroga atributii pe care nu le are, substituindu-se unor organe de executare silita pe cale civila sau fiscala. Astfel, numai ANAF poate solicita indisponilizarea conturilor bancare, si numai un executor judecatoresc, in ultima instanta, si in urma unei decizii judecatoresti definitive  poate trece la executarea silita a bunurilor mobile si imobile.

“Totodata, mentionam faptul ca intelegem sa va tinem raspunzatori pentru toate daunele ulterioare suferite de Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom SA-Petrom”, se arata in finalul notiticarii, adaugandu-se ca “mentionam ca prezenta notificare reprezinta ultima incercare de solutionare amiabila a situatiei”.

Cum argumenteaza reprezentantul Asociatiei, aceste amenintari?

“Notificam faptul ca nu detineti calitatea de asociat in cadrul Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom SA, astfel incat va solicitam sa incetati de indata orice demers judiciar si/sau extrajudiciar rezultat din pretinsa calitate de asociat”. Cu alte cuvinte, cei 20 000 de angajati( sindicalisti) din Petrom, care au primit aceasta notificare, nu sunt membrii ai Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom. Atunci, cine oare poate si asociat in aceasta organizatie profesionala???

Oricum, aceasta notificare nu reprezinta  decat amenintari si intimidari , fara sa aiba in spate o justificare juridica. Acest lucru pentru ca, in documentul care ne-a fost remis, persoana amenintata ( din cei 20 000), apare intr-o procura din 31.03.2005, in care membrii Asociatiei Salariatilor din SNPPetrom, il imputerniceau(mandatau) pe Liviu Luca “pentru inceperea negocierilor cu Ministerul Economiei si Comertului in vederea achizitionarii de catre Asociatie a unor pachete suplimentare de actiuni emise de SC Petrom SA si detinute de Ministerul Economiei si Comertului”.

Cristian Toroipan, autorul amenintatilor la adresa angajatilor de la Petrom este verisorul sotiei lui Liviu Luca, implicat in afacerile dubioase ale bancii Romexterra Bank si SC Delta Asigurari SA, dar si fost actionar la Realitatea Media. In acelasi timp, acesta este cercetat penal de procurorii DNA in dosarul devalizarii Petromservice.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.