CE: Intalnirea Ponta-Barroso este pentru a atenua ingrijorarile Bruxelles-ului fata de situatia din Romania

CE: Intalnirea Ponta-Barroso este pentru a atenua ingrijorarile Bruxelles-ului fata de situatia din Romania

by September 17, 2012 0 comments

Purtătorul de cuvânt al CE a declarat luni că întâlnirea dintre Jose Manuel Barroso și premierul Victor Ponta face parte dintr-un dialog cu România pentru a sprijini procesele politice din această țară și pentru a atenua îngrijorările Bruxellesului privind evenimentele de la București, scrie Newsin. Pia Ahrenkilde Hansen a reiterat faptul întrevederea dintre președintele CE și Victor Ponta are loc, la fel ca și cea de vineri (dintre Jose Manuel Barroso și Traian Băsescu), la cererea oficialului român.”Suntem foarte interesați în continuarea discuțiilor și în a face un bilanț privind derularea evenimentelor din România”, în contextul raportului MCV din decembrie, a precizat purtătorul de cuvânt.

Hansen a mai spus că întrevederea face parte din ”dialogul apropiat” cu autoritățile române, ”pentru a sprijini și întări procesele politice din România și pentru a atenua îngrijorările” Comisiei Europene privind derularea evenimentelor de la București.

Întrebată dacă se va discuta și despre înghețarea unor fonduri pentru România și despre libertatea presei, Pia Ahrenkilde Hansen a subliniat că subiectele discutate vor fi aflate din comunicatul de presă pe care Comisia îl va publica după întrevedere.

Premierul Victor Ponta se va afla luni după-amiază într-o vizită oficială la Bruxelles, unde are programate întâlniri cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și cu primul-ministru al Regatului Belgiei, Elio Di Rupo.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.