Dan Diaconescu este asteptat la sediul Ministerului Economiei sa incheie contractul de vanzare-cumparare a combinatului Oltchim

Dan Diaconescu este asteptat la sediul Ministerului Economiei sa incheie contractul de vanzare-cumparare a combinatului Oltchim

by September 24, 2012 0 comments

Dan Diaconescu este asteptat luni, la ora 10:00, la sediul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri pentru a semna contractul de vanzare – cumparare a actiunilor Oltchim, anunta Agerpres. Acesta trebuie sa plateasca insa suma de 203 milioane de lei, cu care a fost adjudecata licitatia pentru privatizarea combinatului valcean. “Ar fi existat, legal, un termen de 10 zile pentru incheierea contractului, insa oferta lui Dan Diaconescu si OPSPI permit sa se semneze contractul de vanzare cumparare de actiuni, luni, la ora 10.00. Pretul trebuie sa fie platit la semnarea contractului. Dar putem sa il semnam si luni dupa-amiaza si marti”, a declarat, vineri, la finalul licitatiei cu oferta in plic, Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.

Acesta a precizat ca “toate detaliile privind contractul de privatizare s-au aflat in caietul de sarcini cu care Dan Diaconescu a participat la licitatie”.

Dan Diaconescu a anuntat vineri ca se va asocia cu alti investitori, va finaliza procesele cu PCC, actionarul minoritar al combinatului valcean si ca dispune de suma de 203 milioane lei pentru semnarea contractului de vanzare – cumparare cu statul roman.

“Vor veni si parteneri de afaceri alaturi de noi, procesele dintre actionarul majoritar si minoritar vor lua sfarsit”, a afirmat Dan Diaconescu.

De asemenea, acesta a subliniat ca are nevoie de ajutor din partea statului roman pentru cumpararea Arpechim: “Avem nevoie din partea statului sa ne ajute sa cumparam rafinaria de la austrieci si CET-urile, mina de sare de langa combinat. Este o rugaminte, nu are legatura cu licitatia in sine”, a spus Dan Diaconescu.

Investitorul a adaugat ca este pregatit si pentru licitatiile pentru CFR Marfa, CFR Calatori si Tarom.

Dan Diaconescu a fost declarat vineri adjudecatar al licitatiei cu oferta in plic pentru achizitionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Ramnicu Valcea. Oferta depusa de acesta a inregistrat punctajul maxim, de 100 de puncte, oferta fiind in valoare de 203.149.054, 08 lei. Oferte pentru pachetul de actiuni au mai fost depuse de Chimcomplex Borzesti, care a obtinut 9,26 puncte, si AISA Invest – 14,77 puncte.

Creantele Electrica si AVAS nu s-au vandut. Pentru creanta AVAS o fost depusa o singura oferta, in bloc, de catre PCC, oferta ce a primit 0,74 puncte. Pentru creanta Electrica, oferta Chimcomplex Borzesti a intrunit 30,7 puncte, insa pretul minim pentru care Electrica ar fi fost dispusa sa vanda creanta era mai mare decat cel oferit, motiv pentru care creanta nu s-a vandut.

Dupa primele sase luni din acest an, Oltchim a raportat pierderi de 188,236 milioane de lei si datorii de peste 2,6 miliarde de lei. Platile restante depaseau 910 milioane de lei. In primele sase luni din 2012, Oltchim a derulat afaceri de 540,6 milioane de lei. Oltchim Ramnicu Valcea a incheiat anul 2011 cu pierderi nete de 278,342 milioane lei si datorii de peste 2,539 miliarde de lei. Compania are 3347 de angajati.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.