Deja incepe scandalul in Alianta Romania Dreapta. Se deschide batalia pentru candidaturi

Deja incepe scandalul in Alianta Romania Dreapta. Se deschide batalia pentru candidaturi

by September 29, 2012 0 comments

Surse din PDL Cluj au declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, preşedintele Comisiei de Învăţământ din Senat, este nemulţumit de faptul că Adrian Papahagi va candida la Cluj-Napoca pe listele Alianţei România Dreaptă, deşi acesta “nu a muncit nimic şi este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi”, fost director al “Accademia di Romania” din Roma.“Domnul senator Mihail Hărdău nu este de acord cu candidatura lui Adrian Papahagi în Colegiul 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor, pe listele Alianţei România Dreaptă. Papahagi este susţinut de Fundaţia Creştin Democrată, iar domnul Hărdău a spus că este nemulţumit că se impune această candidatură deoarece Papahagi nu a muncit nimic, este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi, fost director al «Accademia di Romania» din Roma. Domnul Hărdău a spus că ar putea candida împotriva lui Adrian Papahagi, pe acelaşi colegiu, şi îşi va găsi o altă opţiune, dacă situaţia nu se schimbă. Domnia sa a precizat că nu îi plac fripturiştii şi că vrea să câştige colegiul în baza capitalului electoral pe care îl are, pentru a-l scoate din joc pe Papahagi şi a-l trimite pe acesta la Paris, unde şi-a făcut studiile”, au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, Mihail Hărdău ar fi susţinut că decizia Alianţei România Dreaptă de a-l susţine pe Adrian Papahagi în Colegiul uninominal nr. 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor este “o decizie strâmbă”.
Mihail Hărdău îşi câştigase, la alegerile precendente, mandatul de senator în Colegiul nr. 1 Senat, care înglobează Colegiile 1 şi 2 pentru Camera Deputaţilor, iar la alegerile din iarnă ar fi vrut să candideze, potrivit surselor citate, în Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputaţilor.

Pe listele ARD Cluj pentru Camera Deputaţilor s-au înscris pentru a candida la alegerile din 9 decembrie, printre alţii, actualii deputaţi PDL Daniel Buda, Petru Călian şi Adrian Gurzău, fostul consilier al premierului Emil Boc, Iuliu Păcurariu, consilierul judeţean Rareş Rusu, iar pentru Senat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, sau liderul PDL Câmpia Turzii, Crstian Haiduc.

Listele ARD Cluj pentru alegeri trebuie finalizate până în 15 octombrie.

Câte locuri revin aliaţilor PDL

Vasile Blaga a declarat sâmbătă că, până săptămâna viitoare, joi, se vor finaliza listele cu candidaţii din Alianţa România Dreaptă, precizând că partidelor membre ARD li se vor aloca în jur de 55-60 de locuri pentru Parlament, otrivit NewsIn.

“Listele noastre, ale PDL, sunt încheiate de o săptămână, le vom îmbina cu ale colegilor de la FC şi de la PNŢCD. Pe listele de la PNŢCD vor candida şi colegi de la Noua Republică. Termenul este luni de începere a discuţiei, joi se vor finaliza”, a spus sâmbătă preşedintele PDL.

Întrebat câte locuri vor fi alocate colegilor din ARD, Blaga a spus că “în jur de 55 – 60”. Răspunzând la o altă întrebare, şi anume, dacă Elena Udrea va candida la alegerile din 9 decembrie, Vasile Blaga a răspuns că “nu ştie”. “Nu ştiu încă. Avem o Comisie de Etică şi Litigii. Toţi trecem prin Comisia respectivă”, a spus el.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Crisitian Preda a declarat că toate organizaţiile judeţene “au fost invitate” să ţină cont de criteriile de etică. “Criteriile de etică au fost transmise tuturor organizaţiilor, că e vorba de PDL, că e vorba de FC, că e vorba de PNŢCD. Membrii organizaţiilor judeţene au fost invitaţi să le ia în seamă, pentru că aşa cum a spus şi Macovei la lansare, trebuie să faci curăţenie tu însuşi la tine în casă, nu trebuie neapărat să aştepţi să vină cineva din interior”, a susţinut prim vicepreşedintele PDL.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.