Philip Gordon: Administratia SUA se bucura ca Guvernul roman a decis sa respecte hotararile CCR

Philip Gordon: Administratia SUA se bucura ca Guvernul roman a decis sa respecte hotararile CCR

by September 24, 2012 0 comments

Philip Gordon, asistentul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Hillary Clinton, a declarat cu ocazia Forumului Strategic SUA – Europa Centrala organizat de Centrul de Analiza a Politicilor Europene (CEPA) ca SUA si-au exprimat ingrijorarile cu privire la evenimentele din vara din Romania, in special desfasurarea referendumului si acuzatiile de frauda electorala si presiuni asupra Curtii Constitutionale, se arata intr-un comunicat al Ambasadei SUA din Romania transmis presei.

Totodata, oficialul american a precizat ca administratia de la Washington se bucura de faptul ca guvernul a aratat ca este decis sa respecte hotararile Curtii si ca este optimista ca “Romania va iesi din aceasta criza, cu o dedicatie reinnoita fata de conservarea puterii si independentei institutiilor sale democratice.”

“In Romania, ne-a, exprimat ingrijorarile cu privire la amenintari la adresa institutiilor democratice si a independentei justitiei. Am fost ingrijorati mai ales de desfasurarea referendumului pentru suspendarea presedintelui pentru ca Guvernul a parut sa schimbe regulile in timpul procesului si au existat acuzatii credibile de frauda electorala si incercari de a constrange Curtea Constitutionala. Suntem multumiti sa constatam ca guvernul si-a mentinut angajamentul de a respecta hotararile Curtii. Suntem optimisti ca Romania va iesi din aceasta criza, cu o dedicatie reinnoita fata de conservarea puterii si independentei institutiilor sale democratice”, a declarat Phillip Gordon.

Oficialul american a trecut in revista problemele de pe scena internationala din ultimele saptamani aratand ca “in concluzie, aceasta este o perioada plina de provocari. Evenimentele de saptamana trecuta demonstreaza si evidentiaza nevoia de parteneri puternici, capabili si democratici care sa ne poata ajuta sa raspundem acestor provocari. Tarile din Europa Centrala au demonstrat in repetate randuri ca sunt pregatite, dispuse si capabile sa joace acest rol. Ele contribuie militar, economic si politic cerintelor formulate domestic si international. SUA se consulta constant cu aliatii nostri din Europa Centrala in cadrul forurilor bilaterale si multilaterale cu privire la viziunea noastra colectiva asupra unei actiuni comuna. Puterea relatiei noastra este o dovada a politicilor bipartizane din ultimele decenii care au investit in dezvoltarea acestor tari si au cultivat legaturile care ne unesc. Impreuna, putem continua munca grea de completare a “afacerilor neterminate” din Europa estica si de a raspunde provocarilor din intreaga lume.”

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<