Politia canadiana a arestat 34 de tigani care comiteau furturi in zona Toronto

Politia canadiana a arestat 34 de tigani care comiteau furturi in zona Toronto

by September 7, 2012 1 comment

Politia din vestul orasului Toronto a destructurat o retea internationala de tigani imigranti care se ocupa cu furturi si fraudarea sistemului de ajutoare sociale, arestand 34 de persoane, scrie UPI.  Potrivit politiei, circa 400 de persoane au fost identificate ca facand parte din aceasta retea care recruta persoane din Romania sa vina in zona Toronto ca refugiati, apoi sa comita furturi, potrivit Toronto Sun. Politia a relatat ca femei cu fuste lungi si copii distrageau atentia in timp ce altcineva fura bijuterii din magazine sau de la oameni. In urma raidurilor au fost gasite 85.000 dolari in bunuri si bani.

La ancheta care a inceput toamna trecuta au luat parte agentii federale canadiene, FBI, politia americana, politia de frontiera a SUA si Interpol. Acestia urmaresc in continuare circa 1 milion de dolari transferati, prin fonduri electronice, in alte tari.

In plus, oficialii din Toronto estimeaza ca circa 2 milioane de dolari in beneficii sociale au fost acordati imigrantilor romani incepand cu luna ianuarie.

Doi suspecti cheie ar fi fugit in Germania, au precizat anchetatorii.

Intr-un caz separat, o familie de tigani romani este cautata in Houston, dupa un an, pentru furt de bijuterii de aur in valoare de 1,7 milioane de dolari, scrie site-ul local KHou.com.

Potrivit anchetatorilor, membrii aceste familii nomade sunt specialisti in distragerea atentiei.

“Actul lor de magie” din 4 septembrie 2011 a fost surprins de camerele de supraveghere.

Trei femei imbracate in haine traditionale indiene au intrat in magazin chiar dupa ce acesta s-a deschis, relateaza KHou.com. Una dintre ele avea un copil mic in brate.

Doi tineri au intrat apoi in magazin, urmati de doi barbati mai in varsta. Cu totii pareau ca se uita pentru a alege ceva.

In timp ce acestia ii distrageau pe patron si sotia acestuia cu intrebari, femeia mai batrana s-a strecurat in spatele tejghelei unde se afla seiful, care era deschis pentru ca patronii nu terminasera de aranjat marfa. Fusta femeiii avea un buzunar urias cusut in interior.

Patronul a realizat ce se intampla cand a vazut-o acolo, insa barbatii l-au impins si au reusit sa fuga.

Tiganii  au stat in magazin circa 20 de minute inainte de a fugi cu prada. Politia a precizat ca toti cei cinci sunt in acelasi oras din Romania si sunt rude. Una dintre femei, Ileana Miclescu, in varsta de 44 de ani, este in arest in Canada si va fi extradata in SUA, insa restul nu au fost inca gasiti.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. salam
    #1 salam 7 September, 2012, 16:15

    tigani borati! au ajuns in sua si canada??? azi maine ajung si cortorarii cu perdele si carpete in time sqaure !

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.