Procurorii cer arestarea preventiva a profesorului de la Universitatea Bioterra, acuzat de luare de mita

Procurorii cer arestarea preventiva a profesorului de la Universitatea Bioterra, acuzat de luare de mita

by September 28, 2012 0 comments

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea solicita instantei arestarea preventiva pentru 29 de zile a sefului de lucrari de la Universitatea Bioterra Bucuresti, Adrian Dulugeac, sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, luare de mita, primire de foloase necuvenite, fals intelectual si material in inscrisuri oficiale, uz de fals si instigare la fals intelectual si material in inscrisuri oficiale, informeaza Agerpres. Potrivit procurorilor, pe data de 4 iulie, Florin Adrian Dulugeac a furnizat prin intermediul unui SMS, unui student, in timpul examenului de licenta, raspunsurile corecte la intrebarile testului grila care au constituit subiectele examenului. Ulterior, s-a constatat ca acesta a promovat proba scrisa a examenului de licenta cu nota 9.

Ministerul Public informeaza, intr-un comunicat de presa, ca in zilele de 3 si 4 iulie, Dulugeac a furnizat, in timpul probelor scrise, prin mesaje tip SMS, raspunsurile corecte la subiectele examenului si altor patru candidati.

Anchetatorii precizeaza ca “pana la acest moment al urmaririi penale s-a mai stabilit si faptul ca inculpatul Dulugeac Florin Adrian a acordat note la examenele semestriale ori anuale aferente anilor I si II de studiu la Facultatea de Drept, unui alt student, fara ca acesta sa sustina ori sa se prezinte in vederea sustinerii vreunui examen. Totodata, inculpatul a modificat sau a notat, pe data de 16 iulie, notele obtinute de catre alti sapte studenti la examenele anuale, fie in scopul majorarii notelor obtinute, fie in scopul promovarii examenelor.”

Din actele de urmarire penala administrate in cauza, a mai rezultat faptul ca, folosindu-se de calitatea sa de cadru didactic in cadrul Universitatii Bioterra, Florin Adrian Dulugeac a solicitat si determinat alti profesori din cadrul universitatii, care au realizat activitatea de examinare a candidatilor la examenul de licenta, proba orala, sa acorde note care nu corespund realitatii, respectiv note mai mari fata de cele corecte, pentru alti trei candidati.

In acelasi mod, inculpatul a determinat alti salariati din cadrul institutiei de invatamant sus mentionate sa modifice notele luate de catre doi candidati la probele orale obtinute de acestia la examenul de licenta.

Adrian Dulugeac a fost retinut joi de procurori. Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, s-a retinut faptul ca, in perioada iunie – iulie 2012, Dulugeac a furnizat informatii ce nu sunt destinate publicitatii mai multor persoane care au sustinut examenul de licenta la Universitatea Bioterra Bucuresti.

Anchetatorii precizeaza ca printre cei vizati in ancheta se numara doi profesori universitari, iar alti cinci sunt salariati ai institutiei de invatamant superior in care s-au efectuat perchezitiile.

Adrian Dulugeac este sef de lucrari si prodecan la Facultatea de Control si Expertiza a Produselor Alimentare din Universitatea Bioterra. El a fost pus sub acuzare alaturi de Laura Harcan, sef de lucrari la Facultatea de Drept, in legatura cu divulgarea de subiecte de licenta.

Angajatii de la Universitatea Bioterra cercetati de procurori ar fi cerut de la studenti intre cateva sute si 1.000 de euro pentru o marire de nota si intre 1.000 si 3.000 de euro pentru o diploma de licenta, au declarat, joi, surse judicare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.