Adriana Saftoiu: De ce sa nu fie Gigi Becali si candidatul PNL la presedintie?

Adriana Saftoiu: De ce sa nu fie Gigi Becali si candidatul PNL la presedintie?

by October 16, 2012 0 comments

Adriana Săftoiu, fost deputat PNL, critică la RFI intenţia Partidului Naţional Liberal de a-l susţine pe omul de afaceri Gigi Becali în alegerile parlamentare din decembrie şi se întreabă ironic “de ce să nu fie şi candidatul PNL la Preşedinţie?”. Săftoiu declară că la baza viitoarei colaborări între PNL şi Gigi Becali este “un calcul foarte cinic, care nu face foarte bine PNL-ului în ansamblu”. “Practic, înţeleg că un criteriu care a contat în selecţia domnului Becali e că e stelist, nu-i aşa? Faptul că aparţine acestui club, faptul că cei doi lideri ai USL sunt stelişti se pare că a contat în această selecţie”, continuă ea.
“Am ajuns într-un moment în care a-l combate pe Dan Diaconescu am găsit ca panaceu pe Gigi Becali, deşi înţeleg acum că domnul Dan Diaconescu nu mai candidează la parlamentare, şi-a luat ca ţintă prezidenţialele, aşa că mă aştept ca Gigi Becali să devină şi candidatul la prezidenţiale al PNL-ului, dacă acesta a fost calculul, să candideze în Sectorul 6 împotriva lui Dan Diaconescu”, spune fostul parlamentar liberal.

“Să ne uităm la istoriile domnului Becali de prietenie: linia de demarcaţie de la ditiramb la vitriol e foarte subţire în cazul domnului Becali. Aşa că aştept ziua în care şi nu cred că va curge mult timp, când se va întoarce către domnul Antonescu şi nu-i va mai spune că va fi 500% preşedinte, ci va fi 500% cerşetor”, afirmă reprezentanta PNL.

În opinia Adrianei Săftoiu, Gigi Becali nu poate aduce un electorat masiv USL. “Domnul Becali vine doar pentru că poate să aducă un electorat, dar eu nu cred că acest electorat reprezintă mai mult de 1%-2%. Merită pentru aşa ceva să te asociezi cu figuri care n-au nici o legătură cu liberalismul, cu PNL şi per ansamblu, dacă ne gândim la atitudinea publică a domnului Becali, care a dovedit de nenumărate ori că nu are nici o rezervă de a folosi un limbaj pornografic, să treci cu vederea toate aceste lucruri, să te asociezi cu el?”, a conchis fostul consilier prezidenţial.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.