Dan Diaconescu va fi cercetat penal de DNA. Prejudiciul adus statului este de peste 1 milion de euro

Dan Diaconescu va fi cercetat penal de DNA. Prejudiciul adus statului este de peste 1 milion de euro

by October 5, 2012 0 comments

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a informat vineri ca plangerea depusa de OPSPI impotriva lui Dan Diaconescu este de competenta Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).”Din analiza plangerii depuse de OPSPI impotriva lui Dan Diaconescu rezulta ca faptele atrag competenta DNA”, precizeaza PICCJ, potrivit Agerpres, citat de Hotnews.ro.Miercuri, fostul sef al OPSPI, Remus Vulpescu, a sesizat Parchetul General cu privire la savarsirea de catre Dan Diaconescu a infractiunii de “inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului roman si opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia lui Diaconescu a sumei de circa 200.000.000 lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la S.C. Oltchim S.A”, a transmis Ministerul Economiei intr-un comunicat de presa.

“Activitatea infractionala reclamata a fost savarsita prin multiple actiuni deliberate, avand drept scop dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al licitatiei organizate pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. si a drepturilor decurgand din aceasta calitate, de catre numitul Diaconescu Cristian Dan”, se arata in comunicat.

Se apreciaza de asemenea ca “activitatea infractionala reclamata prezinta elemente transfrontaliere. Se apreciaza ca, in cadrul activitatii infractionale reclamate, numitul Diaconescu Cristian-Dan a utilizat inscrisuri false, pe care le-a intocmit sau obtinut de la terte persoane. Se apreciaza ca prin activitatea infractionala reclamata a fost produsa o perturbare deosebit de grava a activitatii S.C. Oltchim S.A. si O.p.S.p.l.”.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.