Gheorghe Udriste, varianta PDL pentru un mandat de deputat in colegiul in care candideaza Gigi Becali

Gheorghe Udriste, varianta PDL pentru un mandat de deputat in colegiul in care candideaza Gigi Becali

by October 23, 2012 1 comment

Gheorghe Udriște, fostul director general al Metrorex, va fi candidatul ARD în colegiul numărul 25 pentru Camera Deputaților, spun surse din PDL, acolo unde în 2008 câștigase un mandat Elena Udrea și unde candidează acum Gigi Becali din partea USL. Simulările efectuate de Mediafax pe baza votului la alegerile locale arată că toate colegiile din București vor fi câștigate de USL, chiar dacă vor exista colegii unde reprezentantul USL va câștiga de pe locul doi.

Unul din colegiile care a atras atenția publicului în mod deosebit este cel cu numărul 25, unde și-a câștigat scaunul de deputat Elena Udrea la alegerile precedente și unde Crin Antonescu mizează pe finanțatorul Steaua pentru a atrage cât mai multe voturi.

În contextul în care Elena Udrea a realizat că la București nu este deloc agreată și a optat pentru o candidatură în provincie, mai exact în Roman, PDL mizează acum pe un profesionist al transportului din Capitală, dar un profesionist cu culoare politică – Gheorghe Udriște.

Nu este prima dată când fostul director general al Metrorex candidează din partea PDL la alegerile parlamentare, el fiind, de altfel, un apropiat al partidului: el a fost şeful Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei în mandatul primarului Adriean Videanu, unde ajunsese tot din funcţia de director al Metrorex. În 2008, Udrişte a candidat din partea PDL, la Senat.

Și pe durata activității sale la Metrorex, Gheorghe Udriște a fost destul de atent cu colegii din PDL, metroul găzduind strângeri de semnături pentru această formațiune politică,bannere politice ale candidatilor PDL la alegerile locale si campanii negative la adresa primarului general, Sorin Oprescu

Mai mult decât atât, schimbat din funcția de director general al Metrorex odată cu venirea USL la putere, Gheorghe Udriște nu a pierdut ocazia de a se răzbuna pe noul director, cu ocazia rectificării bugetare de la Ministerul Transporturilor. Profitând de absența noului director general Gabriel Constantin Sburlan din instituție, fostul director, Gheorghe Udriște (apropiat PDL), a dat un răspuns oficial al instituției în care anunța că rectificarea bugetară ar putea conduce la întârzieri sau chiar la sistarea temporară a lucrărilor la Magistrala M5 de metrou – metroul de Drumul Taberei. Comunicatul nu era însă semnat cu numele lui Udriște, ci “pentru director general, ing. Gabriel Sburlan”. Totul a degenerat într-o bâlbâială instituțională care a ajuns să deranjeze Ministerul Transporturilor.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.