Premierul Victor Ponta nu vrea o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu

Premierul Victor Ponta nu vrea o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu

by October 17, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta nu se mai gândeşte să îl suspende pe preşedintele Traian Băsescu. El a declarat că participarea şefului statului la Congresul Partidului Popular European nu este motiv de suspendare, chiar dacă o astfel de prezenţă este în afara prevederilor Constituţiei. “Nu, de ce să-l suspendăm pe preşedinte. Participarea la congresul PPE este un mptiv ca pe viitor să avem preşedinţi care să respecte atribuţiile constituţionale. Aşa scrie în constituţie”, a declarat Ponta.

 În acest context, Ponta a criticat-o pe Anca Boagiu, care declarase, într-o conferinţă de presă, că dacă premierul Victor Ponta are dreptul să participe la mitinguri politice, atunci preşedintele Traian Băsescu poate participa la Congresul PPE.

“Spre exemplu, doamna Boagiu, nu mă îndoiesc de inteligenţa domniei sale, mă îndoiesc totuşi de partea de onestitate când face o comparaţie între preşedinte, despre care se scrie în Constituţie că nu e membru al niciunui partid şi primul-ministru, care de obicei e şeful partidului respectiv. Cred că şi domnul Boc, cel puţin oficial era şeful PDL-ului când era prim ministru”, a spus Ponta.

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că dacă premierul Victor Ponta are dreptul să participe la mitinguri politice, atunci preşedintele Traian Băsescu poate participa la Congresul PPE, ea afirmând că preşedintele PSD ar trebui să se uite în Codul de bune practici politice.

Bucureştiul găzduieşte, miercuri şi joi, Congresul Partidului Popular European (PPE), unde sunt aşteptaţi să participe 15 şefi de stat şi de guvern și la care va fi prezent și președintele Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta l-a acuzat luni seara pe şeful statului că va încălca legea fundamentală prin participarea la Congresul Partidului Popular European, afirmând că preşedintele nu poate să participe la manifestările unei formaţiuni politice. Aceasta a provocat speculații conform cărora USL se va folosi de prezența lui Traian Băsescu la eveniment pentru a iniția o nouă suspendare.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.