Premierul Victor Ponta: Voi solicita presedintelui mandat pentru a participa la summitului europenea din noiembrie

Premierul Victor Ponta: Voi solicita presedintelui mandat pentru a participa la summitului europenea din noiembrie

by October 23, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca va participa la summitul european din noiembrie, daca presedintele Traian Basescu ii va da mandat de reprezentare a Romaniei. “Voi solicita presedintelui, in baza deciziei CCR si in baza faptului ca pana acum am participat direct, impreuna cu domnul Leonard Orban si cu secretarul de stat din MAE Luminita Odobescu, la toate negocierile si discutiile legate de bugetul UE, implicit de fondurile structurale si cele vizand Politica Agricola Comuna, care vor fi repartizate Romaniei in 2014 – 2020”, a afirmat Victor Ponta, citat de agentia Agerpres.
Intrebat cand va avea o discutie cu seful statului in acest sens, el a raspuns ca va aborda subiectul inainte de reuniunea prim-ministrilor, care se va desfasura pe 13 noiembrie, “sau imediat dupa”.

“De altfel, pe 13 noiembrie va avea loc la Bruxelles o noua reuniune a sefilor de guvern, la care particip. Si atunci, daca in conformitate cu decizia Curtii Constitutionale, fiind vorba de un summit exceptional pe tema bugetului – tema care este in toate tarile, nu doar in Romania, de competenta guvernului -, daca presedintele imi va da mandat sa reprezint Romania, o voi face”, a precizat Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.