RTV: Diplomatul rus implicat in accidentul de circularie este seful spionajului rus in Romania

RTV: Diplomatul rus implicat in accidentul de circularie este seful spionajului rus in Romania

by October 25, 2012 0 comments

Diplomatul rus care a lovit cu masina o tanara pe trecerea de pietoni este seful spionajului rus in Romania, sustine postul de televiziune Romania TV, care mai anunta ca acesta a parasit Romania miercuri seara, aflandu-se la bordul aeronavei cu destinatia Kiev care a fost oprita pe aeroportul Henri Coanda in urma unei alerte cu bomba. Potrivit RTV, angajatul din cadrul Ambasadei ruse carea a accidentat tanara, Alexander Evsyukov, conducea cea mai mare retea de spionaj din Romania.Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malghinov, a declarat joi ca misiunea diplomatica a luat decizia de a-i incheia mandatul diplomatului rus implicat in accidentul rutier care a avut loc duminica in Bucuresti, mentionand caaceasta a parasit Romania. “Consideram imposibila ridicarea imunitatii diplomatului care a savarsit acest accident. In aceste conditii, partea rusa a luat decizia de a termina imediat mandatul lui. Ieri, Alexander Evsyukov a parasit Romania”, a spus ambasadorul, intr-o conferinta de presa, un eveniment rar pentru diplomatia rusa.

Intrebat de ce diplomatul a plecat atat de repede din tara, Oleg Maghinov a sustinut ca, in conditiile in care s-a luat decizia de incheiere a mandatului, acesta nu mai figura pe statul de plata al Ambasadei si “trebuie sa raporteze la Moscova ministerului azi (joi. n.r.)”.

Acesta a precizat ca Rusia apreciaza “fidelitatea autoritatilor romane fata de respectarea principiilor dreptului international” care garnateaza dreptul la libera circulatiei a diplomatilor si nepolitizarea cazului, subliniind ca si Moscova “va folosi aceeasi abordare nepolitizata in investigarea accidentului”.

Malghinov a precizat ca Ambasada “va colabora cu organele romane pentru clarificarea circumstantelor accidentului” si a tinut sa multumeasca presei “pentru abordarea corecta a acestui subiect”, adaugand: “nu incercam sa inchidem usile, suntem deschisi fata de presa”.

Ambasadorul Rusiei si-a exprimat speranta ca “acest accident rutier nu va dauna relatiilor ruso-romane care au inceput sa aiba o dinamica pozitiva”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.